Otoplastieken

Oordoppen, een echte must voor op de bouw!

Op sommige dingen moet je zuinig zijn, want als je het kwijt raakt, krijg je het ook niet meer terug. Daar is jouw gehoor een goed voorbeeld van. Zorg dat je te allen tijde goed voor je gehoor zorgt en ga er dan ook voorzichtig mee om. Dit betekent dat je op de bouw ook gehoorbescherming draagt. Voorkomen is beter dan genezen. Lees in dit artikel waarom ze zo’n must zijn en bestel ze vandaag nog voor je volgende klus!

Voorkomen is beter

Dan genezen. Het is een uitspraak die je al vaak hebt gehoord waarschijnlijk. Helaas is dat ook echt zo. Als er iets in jouw oor kapot gaat is het erg moeilijk om te herstellen. Daarom moet je zo voorzichtig zijn met je oren en gehoor. Oorbescherming is dan ook een echte must als je te maken hebt met harde geluiden. 

Op festivals en andere feesten wordt het steeds meer aangeraden om gehoorbescherming te dragen. Door die speakers en bass kun je namelijk blijvende gehoorschade oplopen. Dat risico is zeker niet minder op de bouw. Die scherpe geluiden en harde knallen zijn funest voor je gehoor. Jezelf beschermen is dan ook een echte must. 

Het juiste paar

De ene oordop is de ander niet natuurlijk. Dat is maar beter ook, want anders paste ze natuurlijk niet in je oor. En dat ze passen is natuurlijk wel belangrijk. Anders wordt je nog steeds blootgesteld aan al die scherpe geluiden. Als een oordop niet past, kunnen ze hun werk niet doen en heb je alsnog kans op die blijvende gehoorschade.

Het is dan ook belangrijk om het juiste paar aan te schaffen. Otoplastieken zouden een geschikte match kunnen zijn voor jouw oren. Dit zijn namelijk oordoppen die op maat gemaakt worden. Zo heb je er jaren plezier van en zijn ze helemaal op jouw afgestemd. Het voordeel is dat je ze op den duur niet eens meer voelt zitten, omdat ze zo comfortabel in jouw oor zitten. Hierdoor wordt je er ook niet door afgeleid en kun je ze gemakkelijk dagelijks dragen.

Otoplastieken zijn erg duurzaam, omdat ze jarenlang mee kunnen. Met een set kun je al gauw 4 tot 5 jaar vooruit. Dat is het geld dan ook meer dan waard. Bovendien bieden ze gewoon de bescherming die je nodig hebt, dus daarvoor alleen zou het de prijs al waard zijn. Het gaat je namelijk veel meer kosten als je blijvende gehoorschade oploopt. Voornamelijk als je hierdoor je baan bijvoorbeeld verliest. Voor sommige banen is het namelijk cruciaal dat je een goed gehoor hebt. Dat zal vaak het geval zijn als je een gevaarlijk beroep uitoefent of aangestuurd moet worden. Wacht dan ook niet langer af en laat die oordoppen op maat maken.

Voor elke gelegenheid

Op de bouw heb je ze hoe dan ook nodig. Slijpen kan bijvoorbeeld al voor overlast zorgen in je oren, maar ook andere onaangename geluiden. Alleen als je eenmaal deze otoplastieken gebruikt wil je al snel niks anders meer. 

Je kunt er bijvoorbeeld mee beginnen op de bouw en ze later inzetten voor nog veel meer gelegenheden. Er zijn bijvoorbeeld otoplastieken te koop die speciaal zijn ontworpen voor het vliegen. Maar, ook voor het motorrijden en slapen. Je kunt je voorstellen dat je bij al die activiteiten last kunt hebben van de geluiden om je heen. Dan komt gehoorbescherming erg goed van pas.Probeer altijd eerst de otoplastieken die je al hebt. Op den duur zou je altijd nog de speciale versies aan kunnen schaffen. Voornamelijk als slechte slaper komen deze oordoppen wellicht van pas. Maar, ook voor het vliegen zijn ze het geld meer dan waard. Het is altijd beter dan blijvende schade of pijn aan je oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *