Deuren

Ben je net verhuisd of zoek je nieuwe binnendeuren voor je woning? Dan kun je het beste eerst wat inspiratie op doen. Binnendeuren zijn belangrijk om sfeer te creëren in huis. Je kunt bijvoorbeeld voor een deur kiezen met glas, wat de huiskamer lichter maakt of voor een deur met een kleurtje, wat de kamers een gezellige look geeft. De meest gekozen deuren zijn:

Wit afgelakte binnendeuren

Bijna iedereen heeft wel witte binnendeuren in huis. Dit is natuurlijk vrijwel logisch aangezien wit bij bijna alles past. Het is een neutrale kleur en hierdoor erg makkelijk te combineren. Als je de bouwmarkt inloopt, zul je je dan ook waarschijnlijk verbazen over hoeveel verschillende soorten witte deuren er er zijn. Enkele mogelijkheden waarvoor je kunt gaan als je voor witte binnendeuren kiest:

  • Superlak deuren

    Dit soort deuren zijn erg strak afgelakt door een uniek lakproces. De laklaag is hard en biedt daardoor ontzettend veel bescherming tegen krassen, zonlicht en vlekken. Dit is dus een ideale optie als je kinderen of een hond in huis hebt. Je kinderen zullen vast een keer schilderen en per ongeluk met hun verfhandjes aan de deur zitten. Door de lak op de deuren kunnen deze vlekken er een stuk gemakkelijker af worden gehaald. Honden die tegen de deuren opspringen, zullen ook een stuk minder krassen achterlaten.

  • Lijndeuren

    Lijndeuren kun je krijgen in allerlei verschillende designs. Deze deuren zijn voorzien van strakke groeven en gaan perfect in combinatie met paneeldeuren of glasdeuren. De lijnen kunnen op allerlei verschillende manieren op de deuren staan, hierdoor is er altijd de perfecte keuze voor jouw huis.

Paneeldeuren

Paneeldeuren zijn verkrijgbaar met of zonder glas. Het verschil met afgelakte deuren is dat deze deuren een wat luxeuzere uitstraling hebben. Deze deuren worden dan ook vaak gekozen doordat ze onderdeel uitmaken van het interieur en sfeer creëren. 

  • Lijstwerk

    Er is vaak een enorm groot assortiment aan lijstwerk. Als je een bepaald model kiest, kies je voor een deur dat het karakter in het huis nog meer eruit laat springen. Door variatie in stijlen en dorpels krijgt elke deur zijn eigen identiteit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een deur met een strakke lijn en een robuust uiterlijk. Ook kun je natuurlijk keuze maken uit verschillende kleuren. Wil je een wat meer modern of landelijk karakter? Er is namelijk keuze zat!

Stalen binnendeuren

Als je een modern huis hebt kun je het beste gaan voor stalen binnendeuren. Deze deuren voegen een mooi element toe aan de kamers. Tegenwoordig zijn dit soort deuren echte eye-catchers. Je hoeft niet alle deuren in huis te veranderen om het huis een moderne uitstraling te geven. Je kunt er ook voor kiezen om enkel de deuren van de woonkamer te vervangen. De deuren bestaan uit glas en metaal en hierdoor een prachtige combinatie om kamers een meer industriële look te geven. Ook zijn de deuren tijdloos en is het echt een woontrend die zal blijven. Het ideale aan stalen binnendeuren is dat ze onderhoudsarm zijn. Alleen af en toe een doekje over het glas om het allemaal glimmend te houden.