Zwembad

zwembad

In ons kikkerlandje kan het zomers nog best warm worden! Deze zomer tikte de temperatuurmeter wel de 35 graden aan. Dit soort temperaturen zijn we in Nederland niet dagelijks gewend en daardoor zijn we vaak allemaal op zoek naar afkoeling. De één doet dat op een andere manier als de ander, maar een zwembad is wel het ultieme afkoelelement voor tijdens de zomer. Wat zijn de voordelen van een zwembad en uit wat voor soorten kun je allemaal kiezen?

De voordelen van een zwembad in de tuin

Een zwembad biedt meerdere voordelen. Je kunt natuurlijk zelf al wel bedenken dat het grootste voordeel is dat je voor afkoeling in het zwembad in je achtertuin kan springen. Dit is natuurlijk ideaal tijdens een warme zomer! Daarnaast biedt dit een hoop comfort en privacy. Al deze luxe zorgt ervoor dat je lekker thuis kan blijven in de zomer en niet naar een openbare plek hoeft af te reizen. Ook zorgt dit er zelfs voor dat veel mensen hierdoor lekker een vakantie aan huis doen en niet meer zo vaak op reis gaan. Dit scheelt uiteindelijk kosten. 

Een zwembad zorgt er vaak voor dat je huis een nog  mooiere uitstraling krijgt. Zodra een stuk stenen of gras in je tuin vervangen wordt door een mooi zwembad verandert er natuurlijk een hoop aan het uiterlijk van een tuin. De waarde van je huis gaat hierdoor ook direct omhoog. Dit komt natuurlijk dat niet elk huis standaard voorzien is van een zwembad.

Naast alle luxe, een zwembad is ook nog eens heel erg goed voor je gezondheid. Zwemmen zorgt er namelijk voor dat je fit blijft! Het maakt dus niet uit hoe oud je bent, want voor elke leeftijd is dit van groot belang. Je lichaam in een goede conditie houden kan soms lastig zijn, maar zodra jij een zwembad in de achtertuin hebt zijn alle excuses hiervoor taboe. Je zult meer gaan bewegen en je conditie zal hierdoor verbeteren. Naast je conditie verbeteren zorgt zwemmen er ook voor dat je mentaal even ontspant. Een rustmoment na werk nodig? Neem dan een duik in het zwembad.

Type zwembaden en kosten

Zodra je beslist een zwembad te nemen komt natuurlijk de volgende vraag: Wat voor type zwembad? Je kunt uit verschillende type zwembaden kiezen en deze keuze ligt natuurlijk bij jezelf. Hoeveel geld wil je aan een zwembad kwijt, hoeveel ruimte heb je en voor welke doeleinden wil jij een zwembad? Met de antwoorden op deze vragen kun jij baseren wat voor zwembad je wilt nemen. Wij hebben de mogelijkheden even voor je op een rijtje gezet:

  • Opblaaszwembad: €10 tot €1000
  • Bouwzwembad: €1000 tot €1700
  • Polyester inbouwzwembad: €15000 tot €25000
  • Betonnen inbouwzwembad: €30000 tot €50000

Zoals je kunt zien verschillen de zwembaden behoorlijk in prijs. Kijk dus eerst even goed in je portemonnee voordat je een keuze maakt. Wil jij graag baantjes zwemmen in je achtertuin? Dan valt een opblaaszwembad al snel af. Een opbouwzwembad is vaak ook al te klein om echt baantjes te zwemmen. Hierdoor valt deze keuze ook af. Zodra je een zwembad koopt voor zijn gezondheidsvoordelen dan kun je beter een duurder zwembad aanschaffen. Als je een zwembad koopt alleen ter verkoeling dan kun je een goedkoper type zwembad kopen.