Alarm

Voorkomen is beter dan genezen. Je huis of appartement beveiligen is immers net zoiets als het afsluiten van een verzekering. Je hoopt dat je een alarmsysteem nooit nodig hebt maar toch krijgen veel Belgen op een dag ongenodigd bezoek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer en meer mensen voor een alarmsysteem kiezen. Een inbraak gaat niet immers niet enkel over diefstal maar ook en vooral om een ongewenst binnendringen in je privéleven.

alarmsysteem

Bescherm je woning met een alarmsysteem

Zorgvuldigheid is natuurlijk de eerste beveiliging maar soms heb je meer nodig. Ook mechanische beveiliging zoals een degelijk slot en goede beglazing volstaan niet altijd. De beglazing en de achterdeur zijn trouwens meestal een zwak punt als het op inbraakpreventie aankomt.

De verkoop van elekronische beveiligingssystemen met camerabewaking, bewegingsmelders enzovoort is enorm in opmars. Draadloze systemen winnen hoe langer hoe meer veld. Ze zijn gemakkelijk te installeren in bestaande woningen. Er moeten immers geen draden meer getrokken worden doorheen de ganse woning. Een bijkomend voordeel is dat afzonderlijke elementen gemakkelijk kunnen vervangen worden. En natuurlijk opent ook het internet een nieuwe wereld van mogelijkheden.

alarmsysteem

bouwgids/alarmsysteem

Een draadloos alles-in-één alarmsysteem

Nieuwe, zogenaamde slimme systemen kunnen tegelijkertijd tegen inbraak, brand, waterschade en koolmonoxidevergiftiging beveiligen. Dit zorgt voor een veilig gevoel. Er bestaan nu ook detectoren die kunnen gebruikt worden als er huisdieren in de woning rondlopen.

Ook de dienstverlening is flexibel. Kies je voor een simpel berichtje op je mobiele telefoon bij een alarm? Of wil je zelfs video-opnames op je gsmof laptop kunnen bekijken bij een eventueel alarm? Het kan allemaal vandaag de dag. Ook de goede werking van je alarmsysteem kan gemonitord worden, Zo word je bijvoorbeeld gebeld in geval van een internetstoring. Ook een eventuele stroomstoring, sabotagepoging of een bijna lege batterij wordt voor je in de gaten gehouden als je dat wil.

alarmsysteem

bouwgids/alles in één alarmsysteem