Tuin

Je tuin leeft. Alles is voortdurend in beweging. Zelfs in de kleinste voortuin. Niet iedereen plant een boom in zijn hof of gaat langs de tuinarchitect om een tuinontwerp. Een buitentuin moet aantrekkelijk zijn. Je wilt erin ontspannen, spelen of zelfs groenten telen. Je wilt er dingen kunnen doen en beleven. Ook het beeld dat een tuin oproept verschilt van persoon tot persoon. Het is afhankelijk van je leeftijd, gezinssituatie of herinneringen. Zo hebben kinderen een ander tuinbeeld dan volwassenen. Voor hen dient een boom bijvoorbeeld om te klimmen en ravotten.

tuin

bouwgids/tuin

Kies je voor een verwilderde tuin of tuinaanleg?

Een nieuwe tuin spreekt altijd tot de verbeelding. Als er nog budget over is na de bouw of verbouwing, bezoeken de meeste Vlamingen die het geluk hebben over een hof te beschikken een tuincentrum. Om planten te kopen of om tuinideeën op te doen. Een buitentuin aanleggen vraagt immers enige voorbereiding. Weinig mensen verlangen echt naar een Japanse tuin of vijver met vijverplanten bijvoorbeeld maar velen onder ons houden toch van een mooie tuin. Om te bewonderen, om van te genieten of om in te werken. Wie heeft er een tuinman of hovenier nodig?

bouwgids/tuin

Een moderne tuin

De stijl van een moderne buitentuin is sober met veel aandacht voor structuur en architectuur. Makkelijk te herkennen aan grote, groene vlakken en duidelijke lijnen. Leibomen zijn mooi en functioneel. Ideaal om privacy te creëren. Hagen kunnen ook en vormen vaak het geraamte. Verder kunnen ook een bloembed of planten in duidelijke groepen die niet door elkaar groeien. Tenslotte zijn klimmers ook een mogelijkheid. Voor dit soort creaties wordt er vaak éénmalig een beroep gedaan op een tuinaannemer die je met raad en daad kan bijstaan.

bouwgids/tuin

Tuinmeubelen

Comfort en verfraaiing creëer je makkelijk met tuinsets en loungesets. Tafels, stoelen, banken, parasols, schaduwdoeken en kussens. Alles kan.

bouwgids/tuin