Sanitair

Onder het begrip sanitair valt alles wat er tijdens de nieuwbouw of verbouwing/renovatie van een gebouw geplaatst wordt in de badkamer, slaapkamer, toilet, douche enzovoort. Het uiteindelijke doel: de verzorging van het lichaam. Van waterleiding/kraan tot afvoer/riool, alles wat er tussen zit valt onder dit begrip. Ook sanitair, zoals het toilet bijvoorbeeld, is onderhevig aan trends en persoonlijke smaak.

sanitair

Er is geen badkamertrend die in 2017 zodanig in de focus staat als het toilet zonder spoelrand. Dit toilet biedt namelijk niet alleen een veiligere oplossing voor meer hygiëne in de badkamer, maar voldoet tegelijk ook aan de vraag van veel mensen naar bijzonder onderhoudsvriendelijke producten. Door het innovatieve, open design van dit type toilet is werkelijk elke hoek van de toiletpot goed bereikbaar, waardoor het toilet snel en grondig kan worden schoongemaakt. Bovendien wordt de hele pot gespoeld, waardoor afzettingen worden voorkomen en er nog minder inspanning nodig is bij het schoonmaken.

Verder valt het op dat steeds meer ontwerpers en consumenten het gemak en de charme van een staand toilet herontdekken . Een staand toilet is verkrijgbaar in alle prijsklassen en in heel veel stijlen: van puur praktisch tot strak modern design.

Koop je een los toilet?Dan ga je op zoek naar een bijbehorende spoelbak. Er zijn waterreservoirs in diverse stijlen. Met tweeknopsbediening (voor de kleine en grote boodschap) of spoelonderbreking.

Er verschijnen op de markt steeds meer ontwerpen die bijdragen aan meer hygiëne. Zoals het besproken toilet zonder spoelrand.

bouwgids

Sanitair is meer dan een verbinding tussen de waterteller en de kraan

Aan sanitair in woningen worden andere eisen gesteld dan aan dat in ziekenhuizen, inrichtingen en dergelijke. Er is enorm veel keuze aan vorm en materiaal op de markt. Opgelet, in het ruime aanbod zit duidelijk verschil in kwaliteit en prijs.

Goede sanitaire voorzieningen zijn essentieel in een huis. Toiletten zijn in een woning te vaak een vanzelfsprekende sluitpost op de begroting. Een goed doordachte infrastructuur voorkomt immers behoorlijk wat mogelijke ergernis in een latere fase.

bouwgids

bouwgids