Meubels

meubels

Meubels kunnen natuurlijk niet ontbreken in een huis. Een bank waarop je kunt zitten, een tafel om aan te eten, een bureau om aan te zitten en ga zo maar door. Meubels zijn ten eerste functioneel, maar de impact van sfeer die meubels geven moet je ook niet onderschatten. Het leuke aan meubels is dat je kunt blijven variëren en de opties zijn eindeloos. Met meubels zorg je ervoor dat je woning niet alleen een huis is, maar ook echt als een thuis voelt.  

Sfeer 

Een huis vol met meubels geeft een knusse sfeer, maar voor sommige is dit te chaotisch. Dan kies je voor wat minder meubels waardoor het wat rustiger is in huis. Hetzelfde geld voor kleur. De kleur van de meubels dragen natuurlijk bij de sfeer van het huis. Slim is om van te voren een kleurenpalet te maken, zo voorkom je dan je huis een discobal wordt. Niet alle kleuren en materialen zijn namelijk mooi met elkaar. 

meubels

Materialen 

Hout, marmer, plastic, steen en noem het maar op. Je kunt meubels kopen van allerlei verschillende materialen. Een veelvoorkomende trend is het kiezen voor duurzame materialen. Bij duurzame materialen kan je denken aan bijvoorbeeld gerecyclede materialen. De materialen zorgen samen met de kleuren dat het meubelstuk een bepaalde uitstraling krijgt. 

Stijl 

Het eerste wat je zult merken als je op zoek gaat naar nieuwe meubels is dat het aanbod heel groot is. Het voordeel hiervan is dat er voor iedereen wel wat passends te vinden is. Het nadeel hiervan is dat het soms een beetje overweldigend kan zijn en lastig om een keuze te maken.  Het doel is natuurlijk dat je meubels samen een mooi geheel vormen. Je kunt voor een specifieke stijl kiezen of verschillende stijlen combineren. Bedenk goed van te voren wat voor meubels mooi bij elkaar staan. Dit kan je doen door een moodboard te maken waarop je duidelijk maakt wat je ideeën zijn. Het leuke is dat je elke ruimte van je huis een bijpassende stijl kan geven, maar dat hoeft uiteraard niet. 

Meubels zelf maken

Je kunt er voor kiezen om nieuwe meubels te kopen, maar zelf maken is nog veel leuker. Als je zelf je meubels maakt kan je het precies zo maken als je zelf wilt en dit bespaart je vaak veel geld. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk meubels maken van pallets. Heb jij twee linkerhanden en klinkt dit je allemaal iets te ingewikkeld kun je er natuurlijk ook voor kiezen een oud meubelstuk te pimpen.  Dit kan al doen door een oud meubelstuk een likje verf te geven.