Slaapkamer

slaapkamer

De slaapkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Dit is de plek waar je tot rust komt en je weer oplaadt voor de volgende dag. Je brengt hier veel tijd door met je ogen dicht, maar dat betekent niet dat je de inrichting van deze kamer moet verwaarlozen. Het moet het fijnste plekje in huis worden!

Hoe richt je de slaapkamer in?

Je kunt alle kanten op met de inrichting van je slaapkamer, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt. Het fijne aan deze kamer is dat het niet per se hoeft te passen bij de rest van het huis. Het is immers jouw plekje. Bedenk eerst voor welke stijl en kleurenpatroon je wilt gaan. Het kan helpen om een moodboard te maken. Vervolgens kun je meubels uitkiezen. Het is  belangrijk om alvast te bedenken waar je de meubels wilt plaatsen. Je bed, nachtkastjes, kledingkast en ander meubilair moeten allemaal in de ruimte passen en bij elkaar matchen.

Wie een kleine slaapkamer heeft, kan bijvoorbeeld beter kiezen voor een twijfelaar i.p.v. een kingsize bed. 

Maak de slaapkamer je eigen plekje

Staan alle meubels erin en zijn de muren (opnieuw) geverfd? Dan is het tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Met de juiste accessoires kun je de slaapkamer helemaal je eigen maken. Denk aan sfeerverlichting zoals een mooie wandlamp of leeslamp voor je nachtkastje. Je slaapkamer moet ook comfortabel zijn, dus wat dacht je van een lekker zacht dekbed en wat sierkussentjes om het af te maken? Ook een goede spiegel mag niet ontbreken. Maak de kamer nog persoonlijker met fotolijstjes of een mooi kunstwerk aan de muur.