Laminaat vloer in de Woonkamer van jouw huis

Tips voor het kiezen van een laminaatvloer voor je huis

Als je een nieuwe vloer wilt plaatsen in je woning is het altijd een goed idee om te kiezen voor laminaat. Zo’n vloer bestaat uit diverse materialen die verlijmd zijn onder hoge druk om een constant oppervlak te vormen. Deze materialen bestaan uit meerdere lagen en zijn vochtbestendig. Bovendien zijn ze aan lagen vezelplaten met een hoge dichtheid bevestigd. Dit zorgt er dus voor dat een laminaatvloer bestand is tegen vocht, terwijl het ook bedekt wordt met een heldere en stevige coating waardoor het beschermd is tegen beschadiging. Ben je overtuigd van laminaat in de woonkamer, en wil je daarom zo’n vloer kopen? Gebruik deze tips!

Stijl 

De stijl van je laminaatvloer moet uiteraard passen bij de rest van je huis. Het zal anders niet in je interieur passen. Vaak laat je je meeslepen door alle beschikbare opties als je op zoek bent naar laminaat in een winkel of webshop. Voorkom dit! Je moet juist een vloer kiezen die echt goed bij je woning past. Het kiezen van de juiste stijl laminaatvloeren is bovendien grotendeels een kwestie van persoonlijke keuze. Alsnog is het belangrijk om bij het maken van je keuze rekening te houden met de items die al in je interieur staan. 

Ruimte

Bij het kiezen van een laminaatvloer moet je bovendien rekening houden met de ruimte. Als je graag wilt dat een kleine kamer ruimer aanvoelt dan is het verstandig om te kiezen voor lichtgekleurd laminaat. Donkere vloeren laten de ruimte dan wel wat kleiner aanvoelen, maar het voegt veel warmte toe aan je interieur. Experts raden je aan om stalen te halen zodat je kunt controleren of de kleur van de laminaatvloer goed bij je ruimte past. Hiermee kun je namelijk goed zien of het laminaat geschikt is voor je kamer of juist niet. 

Praktisch

Net als een PVC vloer, is een laminaatvloer over het algemeen zeer praktisch. Desondanks is het alsnog belangrijk om hiermee rekening te houden als je laminaat koopt. Je moet namelijk rekening houden met hoeveel de vloer gebruikt gaat worden, dit hangt van de kamer af. De vloer in de woonkamer wordt meer gebruikt dan de badkamervloer. Ook het type activiteiten dat plaatsvindt in de ruimte heeft hier invloed op. In de keuken wordt een vloer namelijk regelmatig vies door morsen en vlekken. Daarom moet je in dit geval kiezen voor laminaat dat je eenvoudig kunt reinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *