Kind Veegt de Sierbestrating

De juiste tegels voor jouw tuin

De koude dagen staan voor de deur. Dat betekent dat dit het perfecte moment is om na te denken over het renoveren van jouw tuin. Zo’n renovatie hoeft niet groot te zijn. Een paar andere tegels doen al veel wonderen. Alleen, voor welke tegels kies je? Je hebt natuurlijk zoveel keus. Daarom zetten we een aantal tegels voor jou op een rij.

De gebakken bestrating

Het klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar ongetwijfeld dat je deze stenen weleens hebt gezien. Het zijn vaak van die dunne klinkers, die in een bepaald patroon zijn gelegd. Je ziet het bijvoorbeeld best vaak bij winkelpanden of op parkeerplaatsen. Er wordt voor deze stenen gekozen omdat de stenen kleurecht, vorstbestendig en keihard zijn. Het kunnen leuke tegels zijn om de voortuin mee dicht te maken. 

De verschillende opritstenen

Ben je van plan om de oprit eens opnieuw te betegelen? Dan kies je natuurlijk voor een opritsteen. De gebakken bestrating zou al perfect zijn om de oprit mee dicht te leggen. Voor de rest zou je kunnen kiezen voor de bekende betonklinker. Ook deze zie je weer vaak op parkeerplaatsen en langs winkelpanden liggen. Het is namelijk een voordelige steen om een oppervlakte mee dicht te leggen. 

Wil je toch wat meer kleur en sfeer in de tuin? Dan zou je kunnen kiezen voor de trommelsteen. Deze zien er wat robuuster uit, waardoor je meteen een hele andere uitstraling van de oprit krijgt. 

De veelzijdige terrastegel

Er zijn heel veel terrastegels te koop, die net wat meer sfeer kunnen bieden aan jouw tuin. Deze zijn dan ook goed geschikt voor jouw achtertuin. Je kunt denken aan vierkante tegels van 1 meter bij 1 meter in verschillende patronen en kleuren. Het hoeven echter niet altijd vierkante tegels te zijn. Er zijn zoveel terrastegels te koop in allerlei vormen en formaten.

Als je jouw tuin wil opfrissen met een nieuwe bestrating zou je beter naar een showroom kunnen gaan kijken, voordat je een besluit maakt. Voornamelijk als je voor sierbestrating kiest. Er zijn namelijk zoveel tegels op de markt, dat het moeilijk is om vanuit je beeldscherm een keuze te maken.

Elke tegel heeft weer zijn eigenschappen en karakter. Die moet je gewoon met je eigen ogen gaan bekijken, voordat je er een partij van bestelt. We noemen het de veelzijdige terrastegel, omdat je er verschillende kanten mee op kunt. Net zoals met elke andere tegel kun je de hele tuin bestraten. Alleen, je kunt ook eens voor een ander ontwerp gaan.

Kies bijvoorbeeld een set keramische tegels uit en leg er een paar in je tuin. De rest vul je bijvoorbeeld op met gras, grind of andere steentjes. Je creëert zo veel meer diepgang in jouw tuin, door er verschillende delen van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook een goed onderscheid maken tussen een speelhoek voor de kinderen en een chill ruimte onder de veranda.

De keramische tegels

We hebben het net al kort gehad over de keramische tegels, waar je een kleine partij van aan kunt schaffen. Je kunt er natuurlijk ook de hele tuin mee betegelen. Het zal in ieder geval heel chique staan. Het lijkt dan net of je de woonkamer doortrekt naar de tuin. Zo’n chique uitstraling geeft het. 

Bovendien kun je er weer allerlei kanten mee op, doordat de tegels in verschillende vormen, kleuren en formaten te bestellen zijn. Zo kun je er ook weer jouw eigen draai aan geven en zelf een ontwerp maken voor jouw tuin. 

Een goede tegel in de tuin doet zoveel aan de uitstraling, daarom is het zo belangrijk om deze af te stemmen op de rest van jouw buitenruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *