Garage

garage

Het voordeel van een garage is dat je het voor veel verschillende doeleinden kan  gebruiken. Bij een garage denk je misschien gelijk aan een plek voor de auto of fietsen. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden waarvoor je de garage kunt gebruiken. Garages komen in vele soorten en maten. Sommige garages zijn één geheel met het huis en andere garages staan los. Ook kun je ervoor kiezen om een garage te huren.

Garage aanbouwen

Als jij een extra ruimte nodig hebt om bijvoorbeeld je auto binnen te zetten of voor extra opslag kun je een garage aanbouwen. In de meeste gevallen heb je een vergunning nodig om een garage aan te bouwen. Bekijk dit dus goed van te voren. Je kunt ervoor kiezen om de garage direct aan het huis te bouwen of om er een stuk tussen te laten. Het mooiste is dan om de garage in de stijl met het huis te doen. Bedenk van te voren goed waarvoor je de garage wilt gebruiken. Hier moet je namelijk rekening mee houden als de garage gaat bouwen. Je kan hierbij denken aan isolatie, geluidsdichtheid, materialen en de grootte. 

 

Garage huren 

Wanneer jij geen ruimte hebt om een garage aan te bouwen of je budget het niet toelaat kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een garage te huren. Dit is een makkelijk oplossing, want soms heb je alleen voor een bepaalde tijd een garage nodig. Het aanbod aan garage om te huren verschilt per regio waar je zit. Soms kun je van een particulier een garage huren of bij een bedrijf. 

 

Functies van de garage

Allereerst kun je garage natuurlijk gebruiken als opbergruimte. Hierdoor bespaar je weer ruimte in je huis. Berg je spullen netjes op in bakken of kasten. Als je het een beetje slim aanpakt kun je het dan naast opslagruimte ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kan je garage bijvoorbeeld ook als kantoor gebruiken, mits je garage goed geïsoleerd is. Of wat dacht ervan om de garage als privé sportschool te gebruiken.

 

Garage ombouwen tot woonruimte 

Misschien heb jij je garage wel helemaal niet nodig voor één van de bovenstaande doeleinden. Dan is het misschien een idee om de garage om te bouwen tot woonruimte. Door de garage om te bouwen naar een leefruimte heb je meer ruimte in je huis. Voor deze verbouwing kan je kiezen voor een aannemer of het zelf doen.