Woonkamer

woonkamer

Waarschijnlijk zien velen dit als het belangrijkste onderdeel van het huis. Hier ga je namelijk als eerste naartoe gaat als je thuis komt, toch? Het is dus heel erg belangrijk dat de woonkamer gezellig is en sfeer geeft. De woonkamer is bovendien een ontmoetingsplek waar de hele familie samenkomt, maar ook waar je gasten ontvangt. Waarschijnlijk hoor je hier dan ook de meest verschillende verhalen over de tafel komen!

Een woonkamer naar je eigen smaak

Wanneer je je woonkamer in gaat richten moet je aan allerlei verschillende dingen denken. Natuurlijk richt je de woonkamer zo in dat hij bij iedereen in de smaak valt. Als je alleen woont of niemand maakt het wat uit, dan is het helemaal gemakkelijk, aangezien je dan met niemand rekening hoeft te houden!

Welke stijl vind jij het mooist? Houd je meer van een strakke stijl in huis of een wat knussere stijl? Probeer eerst te brainstormen over welk type interieur jou aanspreekt en wat natuurlijk ook binnen jouw budget past. Kleur speelt hier een hele belangrijke rol bij. Zo kun je er voor kiezen om alles in 1 of 2 kleuren te houden of juist een heleboel verschillende kleuren. Beiden is mooi, maar heel anders! Ook kun je er voor kiezen om alles in dezelfde tinten te doen en een paar kleuren te accentueren. Door een bepaalde kleur er uit te laten springen krijg je al een heel gaaf effect. Hiermee geef je karakter aan jouw woonkamer!

Niet alleen de meubels zijn belangrijk. Vergeet niet te denken aan verlichting, gordijnen en de vloer. Dit zijn ook cruciale elementen van een woonkamer die ervoor zorgen dat jouw interieur compleet is.

interieur woonkamer

Een functionele woonkamer

Een woonkamer wordt voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt. Het is zowel een rustplek als een plek zijn waar juist heel veel gebeurd. Elke plof je hier op de bank om tot rust te komen. Heb je ook een eethoek in je woonkamer? Dan is een eettafel dus ook enorm belangrijk. Hier ontbijt je elke ochtend en eet je ‘s avonds ook weer. Ook kunnen de andere medebewoners van het huis hun huiswerk aan deze tafel maken. Als je je woonkamer gaat inrichten is het dus wel zo handig om niet alleen een lekkere relaxbank te kopen, denk ook aan alle andere functies van de woonkamer. Dit zal de indeling namelijk wel eens kunnen beïnvloeden.

Zorg er ook voor dat je genoeg ruime kasten in de woonkamer hebt staan die gebruiksvriendelijk zijn. Want ken jij iemand die geen rommel heeft verstopt in zijn kasten? Wij niet!