Kraan

De keuze in badkamerkranen is groot. Van waterval tot uiterst zuinig. De kraan moet gemakkelijk te bedienen zijn maar is tevens ook de blikvanger in de badkamer. Een badkamerkraan kan een badkamermeubel maken of breken. Drie factoren bepalen de keuze van een kraan: kwaliteit, design en prijs.

Het belangrijkste onderdeel van een kraan is het binnenwerk. Omdat dit niet zichtbaar is , is het niet altijd vanzelfsprekend om de kwaliteit van een kraan te beoordelen. Wat je wel kan controleren, is of het bewegen van de greep soepel gebeurt. Ook belangrijk is dat alle onderdelen zoals de straalbreker en de toevoer degelijk vastgemaakt zijn aan de kraan. Let er verder ook op dat de afwerking in chroom geen wolkjes of oneffenheden vertoont.

kraan

bouwgids

Het verschil tussen een thermostatische en een mengkraan

Een thermostatische kraan is veel comfortabeler en veiliger dan een gewone mengkraan. Een thermostatische douchekraan mengt het warme en koude water tot de temperatuur van jouw keuze. De temperatuur van het water blijft tijdens het douchen constant hetzelfde. Doordat de temperatuur constant blijft,bespaar je energie en water. Door de temperatuurbegrenzer loop je bovendien niet de kans op brandwonden wat het dus heel kindvriendelijk maakt.

bouwgids

Opbouw- en inbouwkranen

Badkamerkranen kunnen zowel inbouw- als opbouwkranen zijn. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar, de rest zit ingebouwd in de muur.  Dit zorgt voor een rustige, mooie en strakke uitstraling. Tegenwoordig is er voor iedere stijl en wens een passende inbouwkraan te vinden. Het inbouwen van een inbouwkraan is echter meer werk dan het monteren van een opbouwkraan en zal dan ook meer kosten met zich meebrengen.

Het gebruik van inbouwkranen heeft ook voordelen. Inbouwkranen worden gemonteerd aan de muur en hierdoor houd je meer ruimte over op je wastafel. Dit geeft een luxe uitstraling en daarnaast is het makkelijker om je wastafel schoon te maken.

bouwgids

bouwgids