Verhuistips

Inpakken voor je verhuis: 5 handige tips

Ga jij binnenkort verhuizen? Een verhuis brengt vaak veel stress met zich mee. Daarom is een goede voorbereiding heel belangrijk en dan vooral met het inpakken van je spullen. Niets is zo stresserend dan op de verhuisdag nog dozen te moeten inpakken. Je hebt op dat moment namelijk genoeg andere dingen te doen. Inpakken voor je verhuis, hoe pak je dat het beste aan? Wij helpen je graag een handje op weg met deze vijf tips!

1. Pak breekbare spullen in met noppenfolie

Breekbare spullen zoals servies, glazen en vazen kan je inpakken met papier. Het maakt niet uit of je kiest voor inpakpapier, keukenpapier, zijdepapier of een andere soort. Het nadeel van papier is dat je er veel van nodig hebt om zeker te zijn van een goede bescherming. Daarom kan je beter noppenfolie gebruiken, ook wel bekend als bubbeltjesplastic.

Noppenfolie is een goed beschermend materiaal om te gebruiken bij een verhuis. De belletjes lucht in het plastic werken schokabsorberend en beschermen alle breekbare spullen. Door al je breekbare spullen stevig in de folie te wikkelen, zorg je dat alles zonder krassen en zonder beschadigingen naar je nieuwe woonst wordt getransporteerd. Noppenfolie kan je onder andere kopen bij Profipack. In deze webshop vind je trouwens nog veel meer verpakkingsmateriaal voor je verhuis: kartonnen dozen, labels, etiketten, tape, zakken, verhuisdekens enzoverder.

2. Sluit vloeibare producten af met huishoudfolie

Je douchegel, shampoo en andere verzorgingsproducten moeten natuurlijk ook worden verhuisd. Echter is de kans groot dat deze producten uit de verpakking lopen tijdens de transport. Gelukkig kan je dit gemakkelijk voorkomen door een stukje huishoudfolie over de opening van de producten aan te brengen. Vervolgens doe je de gewone dop er weer op en klaar! Dit kan je trouwens met alle vloeibare producten doen. Op die manier kan je alles veilig vervoeren en moet je je later niet bezighouden met alles opnieuw schoon te maken.

3. Maak de verhuisdozen niet te zwaar

Je kan alles nog zo veilig inpakken met noppenfolie, papier of andere verhuisspullen; als de verhuisdoos te zwaar is en de onderkant het begeeft is het einde verhaal. Een handige tip is dan ook om de dozen niet te zwaar te laden en alles zo draagbaar mogelijk te houden. Plaats bijvoorbeeld niet alle breekbare spullen in één doos, maar probeer het te verdelen over meerdere dozen. Let er wel op dat alles zoveel mogelijk bij elkaar blijft: woonkamer bij woonkamer, keukenspullen bij keukenspullen enzoverder. Dat maakt het uitpakken straks weer een stuk makkelijker!

Verhuistips

4. Label de verhuisdozen

Verhuisdozen labelen is een must om tijdens en na de verhuis je spullen terug te vinden. Daarnaast zorg je er zo ook voor dat alle dozen op de juiste plaats terechtkomen. Door het labelen van dozen vind je rust in de chaos en hou je een goed overzicht. Verhuisdozen labelen kan op verschillende manieren.

Je kan bijvoorbeeld alle kamers in huis een nummer geven door een papier met dat nummer op de deuren te plakken. Datzelfde nummer schrijf je dan op de labels van de dozen zodat de verhuizers in één oogopslag zien waar de dozen naartoe moeten. Een andere manier is om verschillende kleuren tape te kopen en daarmee de zijkant van de verhuisdozen te markeren. Voor iedere kamer in huis gebruik je dan een andere kleur. Je kan het natuurlijk ook eenvoudig houden en gewoon in grote letters ‘woonkamer’ op de dozen schrijven waar alle spullen voor de woonkamer in zitten. Het is maar net wat jij het prettigste vindt werken.

5. Maak een doos met spullen voor de eerste dagen

En dan is het eindelijk zover: alles is verhuisd! Vanavond slaap je voor het eerst in je nieuwe stekje en morgen begint de eerste dag in je nieuwe woning. Je bent blij maar wellicht ook heel moe van de hele verhuis. De kans is dan ook groot dat je geen zin hebt om in alle dozen te zoeken naar je pyjama en je badkamergerief. Maak daarom alvast een doos met spullen voor de eerste avond en dagen. Heb je geen doos meer over? Geen probleem, je kan hiervoor ook prima een wasmand gebruiken!

2 thoughts on “Inpakken voor je verhuis: 5 handige tips”

  1. Plat gemaakte kartonnen dozen zijn uitstekend verhuismateriaal voor schilderijen. Aan iedere kant plaats je een doos en je wikkelt er van die papieren tape omheen. Zo heb ik destijds mijn schilderijen schadevrij op de trein meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *