Isolatie

Het isoleren van je huis is belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat het in de winter lekker warm blijft binnen en in de zomer de warmte juist buiten blijft. Niet isoleren wil dus zeggen dat er heel wat warmte en energie uit je huis ontsnapt. En dat willen we natuurlijk vermijden. Niet alleen voor de portemonee, maar ook voor het milieu is het belangrijk dat je niet voor niets stookt!  

Comfort door isolatie

Wooncomfort is de belangrijkste reden om je huis goed te isoleren. Niets is zo vervelend als het koud hebben in je eigen huis. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte beter in het huis blijft hangen en het dus langer warm blijft. Om dit te realiseren bestaat er wand-, vloer-, dak- en gevelisolatie. Je hoeft niet al deze zaken te isoleren. Toch geldt de regel: hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe beter de warmte wordt vastgehouden in de woning. Bij het isoleren breng je een bepaald materiaal aan, bijvoorbeeld onder je vloer of achter de muren. 

Goede isolatie zorgt er niet alleen voor dat de warmte beter in huis blijft, maar beschermt de woning ook van lucht van buitenaf. Daardoor heb je in een geïsoleerd huis minder last van tocht en vocht. Dit verkleint de kans van schimmelvorming. Een goede isolatie zorgt er ook voor dat ‘s zomers de warme lucht buiten blijft. Hierdoor blijft de woning langer koel

isoleren

Geld besparen met isolatie

Een goede isolatie helpt je ook geld te besparen. Je hoeft namelijk minder hard te stoken om je huis warm te houden. Dit zorgt ervoor dat je zult besparen op je energierekening. Warme lucht stijgt op, de meeste warmte gaat daarom via het dak verloren. Dit verlies kan wel oplopen tot 30% van de warmte in de woning. Naast het feit dat het structureel geld bespaart op je energierekening, zorgt een goede isolatie ook nog op een andere manier voor geld. Dit heeft te maken met het energielabel. Als je huis goed geïsoleerd is, krijgt de woning een energielabel A. Een woning met een beter energielabel is over het algemeen meer geld waard en ligt beter in de huizenmarkt. Om je te helpen met duurzamer wonen geeft de overheid subsidies voor isolatie. Je kunt een deel van de kosten die je hebt gemaakt aan de isolatie terugvragen. Dit kan wel oplopen tot 30% van de kosten. 

Milieuvriendelijk isoleren

Buitenom de voordelen voor de bewoners van de woning heeft goede isolatie ook een positief effect op het milieu. Weinig energie verbruiken is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar zorgt ook voor minder belasting van het milieu. Veel huizen hebben nog een verwarmingssysteem dat werkt op gas. En dit gas is schadelijk voor het milieu, door de CO2 uitstoot die dit veroorzaakt. Zelfs bij meer milieuvriendelijke alternatieven is er nog steeds sprake van negatieve effecten op het milieu. Daarom is het beter zo min mogelijk te moeten stoken. Er zijn verschillende materialen waarmee je je woning kan isoleren, ook hier kun je kiezen voor een milieuvriendelijke optie. Zoals bijvoorbeeld ecologische houtwol isolatie.

Offerte nu isoleren