Badkamers & Sanitair

Het inrichten van badkamers is een klus waar heel wat bij komt kijken. Er moet niet alleen rekening gehouden worden met de sanitaire voorzieningen maar ook met de waterdichtheid van materialen en de indeling van de natte zones. Anno 2019 verwacht je als consument echter méér. Net zoals met de inrichting en stijl van de rest van de woning, wil je ongetwijfeld een badkamer naar je persoonlijke smaak. Vaak wordt zelfs verwezen naar je persoonlijke wellness waar je heerlijk kan ontspannen, tanden poetsen, scheren, douchen enzovoort.

sanitair

bouwgids/badkamers

Badkamers naar je eigen smaak

Woonkamers, slaapkamers en keuken worden vaak aandachtig ingericht. Daarin durven mensen vaak ook wel voor persoonlijke smaak te kiezen en wat kleur en eigen elementen toe te voegen. De badkamers zijn vaak wat kaal, saai en steriel. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Naargelang je persoonlijke smaak kan je tegenwoordig makkelijk je eigen wellness ruimte creëren waarin je tot rust komt na een lange dag.

bouwgids/badkamers

Een functionele badkamer

Het spreekt voor zich dat een badkamer naast mooi ook (en vooral) functioneel moet zijn. Zeker als je er met het hele gezin gebruik van maakt, is de routing in je badkamer heel belangrijk. Om s’morgens het spitsuur te trotseren is een apart toilet en een dubbele douche heel handig. Beantwoord voor jezelf dus een lijstje met praktische vragen.

Misschien wil je ook wel een doorloop maken naar de slaapkamer of kleedkamer of heb je een hele nieuwe ruimte of andere kamer voor ogen voor je nieuwe badkamer.

Vraag je zelf af of je dat bad nu wel echt wilt of toch liever die grotere inloopdouche?  Maak je daarmee je badkamer levensloop bestendig? En hoe ziet je wastafel eruit? Met twee bakken of 1 hele grote met 2 kranen. Waar laat je je handdoeken en je vuile was?

Als je er even de tijd voor neemt, komen er ongetwijfeld veel vragen in je op. De antwoorden op deze vragen voorkomen later ergernis. Zeker doen dus.

bouwgids/badkamers

Sanitair anno 2018

We gebruiken het meerdere keren per dag en in sommige woningen op verschillende plaatsen. Het toilet, in de badkamer of in het gastentoilet. Het wc of watercloset is sedert de uitvinding ervan veel gebruiks- en onderhoudsvriendelijker geworden ! Dankzij anatomisch gevormde wc brillen, duurzame spoelsystemen en aangepaste vormgeving.

Kies je voor een hangtoilet of staand toilet? Of voor een verkort, verlengd of verhoogd toilet? Vlakspoeling of diepspoeling? Je merkt het al: ook sanitair is geëvolueerd.

Een aangepaste wc bril zorgt niet alleen voor een comfortabele toiletgang, je kan er jouw toilet ook een eigen uitstraling mee geven. Naast de meest gebruikte witte toiletzitting bestaan er namelijk ook heel wat gekleurde versies of zelfs met leuke prints.

Helemaal comfortabel wordt het in jouw toilet met de juiste accessoires. Een toiletborstel, papierhouder en reservepapierhouder zorgen voor een basiscomfort. Een wc matje, pedaalemmer en tijdschriftenhouder zorgen voor een gezellige en opgeruimde sfeer. Vergeet ook niet een kleerhaakje, zeker in het gastentoilet. En een lekker geurend interieurparfum.

bouwgids