Douche

Ben je druk bezig of denk je eraan om van je douche een plek te maken waar je helemaal kunt ontspannen? Ben je alleen toe aan een nieuwe douchekraan? Of ga je je hele douche vernieuwen inclusief douchebak en douchewand?  Je worstelt ongetwijfeld met enkel vragen. Kies je voor een inloopdouche, douchecabine of een gewone douchebak?

Er zijn ontelbaar veel soorten douches op de markt. Het kiezen van een douche is dan ook geen simpele opdracht. Luxe douchewanden voor een strakke en moderne badkamer? Een handige draaideur om de badkamer droog te houden en minder last te hebben van tocht? Of past in jouw badkamer toch beter een kwartronde douchecabine? Kies je voor een bijpassende douchebak of ga je voor een goot en doorlopende tegels?

douche

bouwgids

Douchebak

Een douchebak is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kan zowel als inbouw en opbouw geplaatst worden. Tegenwoordig worden douchebakken vervaardigd uit acryl, geëmailleerd staal, composiet of keramiek (porselein). Elk materiaal heeft zijn specifiek voor- en nadelen, uitzicht en prijs. Douchebakken zijn leverbaar in verschillende vormen: vierkant, rechthoek, kwartrond en vijfhoek.

bouwgids

Douchecabine

Qua vormgeving zijn de douchecabines niet gebonden aan een bepaalde stijl. Ronde, ovale of zelfs vierkante modellen die zowel trendy, strak als romantisch kunnen ogen: aan keuze is er geen gebrek. Douchecabines zijn bovendien ook verkrijgbaar in allerlei afmetingen zodat je de douche perfect kan afstemmen op de grootte van je badkamer

bouwgids

Inloopdouche

De inloopdouche is het summum van de hedendaagse badkamer. Het zorgt voor een open gevoel en is ook bijzonder praktisch. Vooraleer je voor een inloopdouche kiest is het belangrijk na te gaan of dit wel realiseerbaar is in jouw badkamer.

bouwgids

Regendouche

Regendouches geven je badkamer een luxueuze touch. Ze zijn verkrijgbaar als opbouw- of inbouwmodel. Een regendouche verovert steeds meer badkamers. En dat hoeft niet te verbazen. Het zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Een stortdouche transformeert je badkamer in een kleine wellnessruimte.

bouwgids

bouwgids