Mooie grote muursticker

Met handige muurstickers elke denkbare ruimte personaliseren

Muurstickers zijn vandaag de dag aan een ware opkomst bezig. Je ziet ze vaak in baby- en kinderkamers, maar eigenlijk kun je ze in elke denkbare ruimte toepassen. Zolang er maar een gladde ondergrond bestaat. Zo kun je ze ook op kasten en tegelmuren plakken. Steeds meer mensen zien in dat handige muurstickers een prima oplossing zijn voor zowel woning als kantoor. Er bestaat een ruim aanbod en zelfs de mogelijkheid om zelf wandstickers te ontwerpen. Zo kun je elke ruimte maximaal personaliseren. 

Een prachtig geheel met de muur

In tegenstelling tot wanddecoratie als fotolijstjes en schilderijen vormen muurstickers een mooi geheel met de muur. Eigenlijk kun je het onderscheid tussen de sticker en de muur bijna niet zien. Dit komt mede doordat stickers geen doorzichtige vlakken bevatten. Zeker wanneer je een grote muur wilt bedekken, kan een wandsticker een goede oplossing zijn. Je kunt er precies de ruimte mee vullen die je wenst en bovendien oogt het totaal niet druk of rommelig, wat wel eens het geval kan zijn bij grote schilderijen of een collectie fotolijstjes. 

Een metamorfose die een minimale hoeveelheid tijd en geld vergt

Muurstickers laten zien dat je met een kleine inspanning een grote metamorfose kunt bewerkstelligen. Wil je een bepaalde ruimte een andere uitstraling geven, maar heb je geen tijd, geld of zin in een drastische aanpak? Dan kies je voor muurstickers. Een extra fijne bijkomstigheid is dat ze licht van gewicht zijn en snel geleverd worden. Zo kun je dus snel aan de slag en is er ook weinig inspanning nodig om de sticker op de muur te krijgen. 

Muurstickers voor baby- en kinderkamers

Zoals al even genoemd zie je muurstickers vaak terug in baby- en kinderkamers. Niet alleen omdat je er in een handomdraai de gewenste uitstraling aan een kamer mee geeft, maar ook omdat de stickers voordelig zijn en veranderingen aan een kamer dus nooit veel hoeven te kosten. Wanneer kinderen opgroeien, lijken hun smaken en voorkeuren soms namelijk haast net zo snel mee te veranderen. Om de kinderkamer zonder al te veel gedoe op elke levensfase te kunnen laten aansluiten, zijn muurstickers een ideale optie. 

Zo breng je muurstickers aan

Voor de zelfklevende muurstickers is eigenlijk nauwelijks instructie nodig. Je kunt ze op elke vlakke, harde ondergrond aanbrengen, mits deze stof- en vetvrij is. Stof en vet kunnen namelijk, net als oneffenheden op het oppervlak, voorkomen dat de sticker goed hecht. Ook vocht doet het effect niet goed. Heb je de muren van een ruimte onlangs geschilderd? Dan laat je deze eerst enkele weken (tenminste drie) drogen alvorens je de sticker aanbrengt. Houd ook rekening met muren waarop siliconenverf is aangebracht; ook daarop zullen muurstickers aanzienlijk minder goed plakken. 

Functioneel én onderscheidend

Zeker wanneer je voor de eerste keer zelfstandig aan de slag gaat met de inrichting, bijvoorbeeld wanneer je je eerste eigen woning betrekt, of op kamers gaat, komt er wat inrichting en decoratie betreft een hoop op je af. Niet alleen is het belangrijk een ruimte of woning functioneel in te richten, ook wil je gezelligheid en persoonlijkheid aanbrengen. Ga je voor het eerst op jezelf wonen en denk je na over de uitzet? Vergeet dan ook de handige muurstickers niet. Zo zal jouw plek zeker geen dertien-in-een-dozijn inrichting krijgen. 

Autostickers

En wist je dat er behalve muurstickers ook autostickers bestaan? Ook deze bestaan in allerlei soorten en maten. Vaak plakt men ze op de ruit of de bumper van een auto. Zo kun je jouw wagen toch een beetje onderscheiden van alle andere wagens die er op de weg rijden. Een persoonlijk tintje dus, ook als je onderweg bent. De praktische autostickers zijn net als de muurstickers eenvoudig aan te brengen. Zorg er ook hier voor dat de ondergrond schoon en droog is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *