moderne verfkleuren

Met moderne verfkleuren een unieke uitstraling creëren

Is het bij jou thuis tijd voor een make-over? Dan is de kans groot dat ook de muren een ander kleurtje krijgen. Met een nieuwe laag verf kun je je woning -of een deel daarvan- al een geheel andere uitstraling geven. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je voor een of meerdere kleuren kiest die bij jou passen. Je moet je in je eigen woning dan ook prettig en op je plek kunnen voelen. Maar streef je naar een moderne uitstraling? Dan kun je rekening houden met een bepaald kleurenpalet. 

Moderne, maar tegelijkertijd tijdloze kleuren

Wit, (licht)grijs, bruin en zwart zijn al jaren trendy kleuren, die ook nog eens makkelijk met verschillende soorten meubilair en decoratie te combineren zijn. Eigenlijk kunnen we ze modern én tijdloos tegelijk noemen. Elke kleur ademt zijn eigen dynamiek uit. Zo geeft wit een kalme, koele uitstraling en ademt bruin juist weer een sfeer van veiligheid en elegantie uit. Met de verschillende tinten grijze verf kun je tal van kanten op, zo kun je er zowel een moderne als romantische of industriële look mee creëren. Zwart gebruikt men vooral op subtiele wijze als accentkleur.  

Combineren met kleuren en materialen

Bij een moderne woonstijl behoren ook meubilair en decoratieve items die van bepaalde materialen zijn vervaardigd. Zo zien we veelal meubilair van diverse houtsoorten terug, sommige glad afgewerkt, andere juist weer robuust. Vaak wordt er met strakke lijnen gewerkt Behalve hout zien we ook metaal en leer veelvuldig terugkomen in moderne woningen. Dankzij het neutrale kleurenpalet dat ook op de muren is aangebracht, springen bijzondere decoratieve items, zoals een kleurrijk kunstwerk, nog meer uit het geheel. Ook kun je werken met een fellere accentkleur, die je bijvoorbeeld in de kussens op de bank laat terugkomen. 

Trendy seizoenskleuren: van roze tot olijftinten

Behalve het moderne wit, zwart, grijs en bruin waarmee je de plank eigenlijk nooit kunt misslaan, worden er ook elk seizoen weer bijzondere kleuren gelanceerd. Anno nu is bijvoorbeeld een zachte, groenblauwe kleur trendy. Deze geeft  je woning een luchtige, frisse look. Een iets donkerdere tint, zoals de olijfkleur die in 2022 een ware hype belooft te worden, ademt vooral comfort en een gevoel van een connectie met de natuur uit. Vergeet echter ook niet de goudtinten en…. roze! Ook deze kleur is immens geliefd en allang niet meer alleen voor de meisjesslaapkamer. 

Hoogglans versus mat

Heb je eenmaal besloten van welke kleur verf je de muren van je woning wilt voorzien, dan dien je vervolgens nog te beslissen over de vraag of je deze in hoogglans of matte uitvoering wilt aanbrengen. Wat kwaliteit bestaat er geen enkel verschil tussen beide. Het verschil bevindt zich in het visuele effect dat je ermee creëert én de afwasbaarheid ervan. Matte verf geeft vooral een rustig effect en is de beste keuze wanneer de ondergrond oneffen is. Met hoogglans realiseer je een trendy resultaat dat ook nog eens heel goed afwasbaar is. 

Kwaliteit en levensduur

Ben je op zoek naar hoogglans of matte verf van uitstekende kwaliteit? Sigma Coatings verfsoorten zijn op allerlei ondergronden toepasbaar en bovendien wordt er enkel gebruik gemaakt van originele grondstoffen. Zo hoef je je over de kwaliteit en de levensduur ervan geen zorgen te maken. De Sigma S2U Nova Matt is een matte lakverf voor binnen die ook nog eens optimaal kras- en slijtvast is. Zoek je naar een type verf dat je een origineel effect geeft? Dan kies je voor de Sigma S2U Nova Gloss, wat een hoogglanzende en eveneens kras- en slijtvaste lakverf voor binnen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *