Studenten kamer

Voor het eerst op jezelf wonen: wat kun je sparen voor je uitzet?

Het is misschien een wat ouderwets woord: de uitzet. Toch is dit nog altijd relevant wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen! Van meubels tot keukenbenodigdheden, van linnengoed tot woonaccessoires: wat heb je allemaal nodig als je voor het eerst uit huis gaat? Dít zijn belangrijke onderdelen om aan te denken!

Aan de eettafel

Vrijwel elke dag brengen we weer tijd door aan de eettafel. Om te ontbijten, lunchen en dineren! Het is daarom handig om de verschillende benodigdheden voor aan tafel in huis te halen. Goedkoop bestek is essentieel om mee te kunnen eten. Verder heb je borden, glazen, mokken en kommen nodig. Placemats of een tafelkleed zijn ook wel zo praktisch.

In de keuken

Heb je een eigen keukentje? In een studentenkamer is dit vaak niet het geval, maar in een studio, appartement of huisje wel. Denk in dat geval ook na over de benodigdheden in je keuken. Dat begint met keukengerei: spatels, pollepels en soeplepels bijvoorbeeld. Met een snijplank en een mes kun je ingrediënten snijden. Restjes gooi je weg in je vuilnisbak. En je bereidt je maaltijd in een pan.

Meubelstukken in de woning

Waar je die maaltijden aan nuttigt? Precies: aan de eettafel! Je hebt uiteraard ook verschillende meubelstukken nodig in je huis. Afhankelijk van de grootte van de woning, kun je een inschatting maken van wat er precies past. Een tafeltje is in ieder geval handig, met daaraan wat stoelen. Je kunt de tafel ook als werkplek gebruiken, mocht je geen plek hebben voor een extra bureau. Denk verder aan een bank met daarbij een bijzettafel. Een bed is nodig om in te slapen, met het liefst een leuk nachtkastje ernaast. En in een grote kast kun je al je spullen kwijt, van kleding tot kampeerspullen.

Linnengoed: in de keuken en op het bed

Nog zo’n belangrijk onderdeel van de uitzet: linnengoed! Hieronder valt eigenlijk alles wat uit stof bestaat. Denk allereerst aan je beddengoed, om je bed mee op te maken. Ook handdoeken heb je nodig, zowel in de badkamer als in de keuken. Verder zijn dweiltjes en stofdoeken slim om altijd in huis te hebben.

Woonaccessoires voor gezelligheid in huis

Tot slot is het ook belangrijk om voor wat gezelligheid in huis te zorgen. Woonaccessoires zijn dan misschien niet het belangrijkst als het aankomt op de praktische invulling, maar als je geen versieringen in huis hebt staan, oogt je woonplek toch wel erg kaal en kil. Ga daarom op zoek naar wat mooie plantjes, een vaas voor bloemen, posters voor aan de muur en kaarsen met een fraaie kaarsenhouder. Leuke lampen brengen sfeer in je huis. En leg een vloerkleed op de vloer neer. Zo zorg je direct voor gezelligheid in je eigen plekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *