Schuifdeuren

Klussen om het wooncomfort te verbeteren

Een huis of kantoor is nooit helemaal af. Er zijn altijd wel dingen die eraan moeten gebeuren. En is het ene af, dan staat het volgende project alweer voor de deur. Misschien wil je na jaren een nieuwe vloer. Of is de keuken misschien aan vervanging toe? Als je een huis of kantoor van jezelf hebt, wil je natuurlijk ook dat het naar jouw smaak en wensen is ingericht. En soms moet je daarvoor blijven klussen. Na jaren ben je er misschien wel achter dat je eigenlijk niet genoeg lichtinval hebt in de woonkamer. Of misschien is het gebleken dat er meer isolatie nodig is om de energierekening naar beneden te brengen. In dit artikel lees je verschillende opties om jouw huis te veranderen, waardoor het wooncomfort wordt uitgebreid. 

Meer licht creëren

Als je meer licht in huis wil creëren is het misschien goed om een schuifpui te laten plaatsen. Deze kun je bijvoorbeeld laten plaatsen waar voorheen je kozijn met ramen stond. Hoewel je voorheen dus wel al licht binnen krijgt, worden de ramen nu hoger. Dit zorgt natuurlijk voor veel meer lichtinval. Een donker huis is nogal somber, dus meer lichtinval kan zeker het wooncomfort vergroten. Er zijn natuurlijk verschillende opties voor schuifdeur- en schuifpuisystemen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op https://aluprof.eu/nl. Hier vindt je verschillende soorten raam- en deursystemen die veel meer lichtinval in huis kunnen creëren. 

Zonlicht buiten houden

Aan de ene kant wil je misschien meer lichtinval creëren, maar het kan zijn dat je aan de andere kant natuurlijk ook de zon buiten wil houden. Zon verwarmt je huis of kantoor niet alleen, waardoor het soms als een sauna aan kan voelen. Zonnestralen zorgen ook voor verkleuring van de meubels. Vooral op warme zomerse dagen is het daarom slim om die zon niet binnen te laten. Maar, hoe doe je dat? Er bestaan natuurlijk talloze soorten gordijnen, maar velen laten alsnog de zonnestralen binnen. Je kunt dan bijvoorbeeld rolgordijnen aanschaffen van aluprof. Deze houden in elk geval de zon buiten en dienen daarom ook als zonneschermen. Als deze rolgordijnen dicht zijn, wordt het natuurlijk wel een stuk donkerder in huis of in de werkomgeving. Er is namelijk niet echt een middenweg. Behalve als je shutters wil aanschaffen, dan kun je wel een middenweg creëren. Met shutters kun je zelf de lichtinval bepalen, door ze te kantelen. Dat is ideaal om de zon buiten te houden, maar toch iets van licht naar binnen te laten schijnen. En daarentegen, de zon schijnt natuurlijk niet de hele dag fel naar binnen, waardoor je de hele dag in een donker huis of kantoor met tl-lichten moet gaan zitten. 

Meer wooncomfort creëren

Door een schuifpui te plaatsen, zorg je voor meer lichtinval in huis. Maar creëer je daar automatisch meer wooncomfort mee? De reacties zullen daar waarschijnlijk over verdeeld zijn. Je kunt bijvoorbeeld wel een veranda laten plaatsen in je tuin. En dan bedoelen we wel aan het huis, zodat deze ook mede aan de schuifpui komt te staan. Als je de overkapping dicht laat maken met bijvoorbeeld glazen schuifdeuren, kun je het wooncomfort uitbreiden. Het enige wat je hoeft te doen is de schuifpui open zetten en je hebt een verlenging van jouw woonkamer. Ook als de overkapping niet dicht is gemaakt, kan het natuurlijk het wooncomfort al vergroten. Het is een lekker plekje om onder te zitten, ook als er een paar druppels uit de lucht vallen.

Betere isolatie

Als je in de winter moet blijven stoken, dan wil dat zeggen dat de isolatie misschien niet goed is. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de voegen in de gevel verouderd zijn. Zitten er bijvoorbeeld scheuren in de voegen? Dan kan dat gaan barsten bij vriesweer. De kou komt dan veel sneller naar binnen toe, waardoor je de verwarming hoger moet zetten of langer aan moet houden. Dit resulteert automatisch in een hogere energierekening. Met een verbeterde isolatie los je die problemen op. Bij aluprof heb je bijvoorbeeld ventilatiegevelsystemen, waardoor je huis bestemd is tegen weersomstandigheden. Je kunt natuurlijk ook de gevel zelf renoveren, dat scheelt misschien een hoop kosten. Spuitkurk is bijvoorbeeld een manier om de isolatie te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *