Raamdecoratie

Wat is jouw ideale raamdecoratie?

Er zijn vele soorten en type raamdecoratie die elk weer verschillende varianten hebben. Door dit grote aanbod is het niet altijd even makkelijk om te kiezen wat voor raamdecoratie bij jou in huis past. Iedere soort raamdecoratie heeft weer verschillende voordelen, in deze blog lees je over plisségordijnen en over rolgordijnen. 

Alles over plisségordijnen

Plisségordijnen zijn veelzijdige en tijdloze raamdecoratie. Met plisségordijnen heb je veel vrijheid in het bepalen van je inrichting, lichtinval en privacy. Je kunt deze eenvoudig bedienen via de plooien. Dankzij het top down bottom up systeem kun je aan de boven en onderkant ruimte creëren waardoor je nog meer licht in huis hebt. Plisségordijnen hebben een honingraatstructuur, dit zorgt ervoor dat plisségordijnen een van de beste isolerende raamdecoratie is. Dankzij deze structuur wordt er een extra stilstaande laag lucht gecreëerd die de warmte in de zomer buiten kan houden.

Verschillende transparanties

Plisségordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende en een lichtdoorlatende variant. Verduisterende plisségordijnen zijn vooral populair in de slaapkamer. Deze verduisteren volledig en laten helemaal geen lichtdoor. Een verduisterde kamer zorgt natuurlijk voor een heerlijke nachtrust. Zonder gestoord te worden door het licht van buiten. 

Lichtdoorlatende plisségordijnen komen vaak voor op kantoor of in de woonkamer. Deze plisségordijnen laten namelijk wel genoeg lichtdoor, maar je kunt hier niet doorheen kijken. Ideaal voor je privacy en het behouden van natuurlijklichtinval. Het zijn echte sfeermakers in huis en maken je interieur en huisstijl helemaal compleet. 

Rolgordijnen van ilumio

Rolgordijnen zijn een van de meest voorkomende raamdecoratie. Ze zijn beschikbaar in diverse varianten. In de woon- en slaapkamer zijn rolgordijnen al jaren de favoriet. Er zijn drie verschillende transparanties voor de rolgordijnen met elk hun eigenschappen.

Verduisterende rolgordijnen laten een ruimte volledig verduisteren en laten geen licht door. Hierdoor zijn ze in slaapkamers erg populair. Verduisterende rolgordijnen, verduisteren niet alleen maar isoleren en hebben ook een geluidswerende functie. Door de dikte van de stof worden er geluidsgolven opgevangen en is dit goed voor de akoestiek. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de perfecte combinatie tussen natuurlijklichtinval en je privacy. Deze bestaan uit een semi-transparante stof wat erg populair is in de woonkamer of kantoor. Je wordt niet gestoord door alles wat buiten gebeurd en je hebt geen nieuwsgierige voorbijgangers die bij je naar binnen kijken. Wel behoudt je je lichtinval. 

Transparante rolgordijnen creëren veel sfeer en laten een ruimte groter lijken. Je kunt door deze stof heen kijken, niet ideaal voor je privacy. Heb jij een mooi uitzicht naar buiten of kijk je graag lekker weg, dan zijn transparante rolgordijnen de ideale raamdecoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *