Van Eyck shutters gordijnen

Zo vind je de perfecte shutters

Shutters zijn een grote trend op het gebied van raamdecoratie en dat is begrijpelijk. Ze zijn functioneel, makkelijk schoon te houden en er zijn ontzettend veel opties. Shutters zijn binnen luiken en een vorm van raamdecoratie en zonwering. Dankzij de verstelbare, horizontale lamellen kan je zelf bepalen hoeveel licht je binnen laat en je gewenste mate van privacy. Je kan de lamellen in afzonderlijke delen kantelen en de luiken kunnen op verschillende manieren worden geopend. Daarnaast zijn ze echte sfeermakers binnen elk interieur. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je shutters wilt aanschaffen. Benieuwd wat deze zijn? Lees het in dit blog!

De kleur bepalen

Er zijn talloze opties op het gebied van kleur van de shutters. Dit is handig want zo weet je dat er voor elk interieur een optie is maar het kan ook overweldigend zijn. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met jouw woonstijl. Je kan bijvoorbeeld shutters kopen in egale kleurtinten of juist met beitskleuren. Ga je voor een modern interieur? Dan zijn witte of zwarte shutters een goede optie omdat deze kleuren een moderne uitstraling hebben. Wanneer je juist voor een meer klassieke uitstraling gaat zijn natuurlijke kleuren een goede optie. 

Het materiaal 

Het materiaal van de shutters is ook belangrijk om over na te denken. Materialen helpen bij het bepalen van de sfeer van jouw binnenruimte en kunnen de kers op de taart zijn. Shutters zijn beschikbaar in veel verschillende materialen, je kan bijvoorbeeld gaan voor hout, kunststof of aluminium. Wanneer je voor een industrieel interieur gaat zijn aluminium shutters een goede optie omdat deze een wat stoerdere uitstraling hebben. Daarnaast heeft het materiaal ook invloed op de functionaliteit van de shutters. Als je bijvoorbeeld graag shutters in je badkamer wilt plaatsen zijn kunststoffen shutters een goede optie omdat deze vochtbestendig zijn. 

Lamellen

Het laatste waar je rekening mee moet houden zijn de diverse lamelmaten waarin shutters uitgevoerd kunnen worden. Je hebt diverse lamelmaten die allemaal bijdragen aan de uitstraling van jouw interieur. Ga je bijvoorbeeld voor een klassieke uitstraling, dan zijn smallere lamellen een goede keuze omdat deze minder opvallend zijn. Voor een modern interieur zijn juist brede lamellen een prachtige optie om wat meer die moderne uitstraling te creëren. 

Nu nog kiezen! 

Shutters zijn een mooie vorm van raamdecoratie voor elk interieur, dankzij de vele uitvoeringen is er voor iedereen wel iets te vinden. Wanneer je shutters wilt aanschaffen moet je wel met een aantal dingen rekening houden: de kleur, het materiaal en de diverse lamelmaten. We hopen dat je met de hulp van deze blog de juiste keuze kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *