Kantoorruimte met Systeemplafond

Handig gebruik van systeemplafonds op kantoor

Orde binnen een kantoorruimte is van uiterst belang. Té vaak wordt het hebben van een hygiënische werkruimte onderschat, terwijl alle aanwezige partijen hier baat bij kunnen hebben. De voordelen lopen uiteen van een verhoogde productiviteit op de werkvloer, tot een professionele uitstraling tijdens bezoek. 

Om de hygiëne en uitstraling binnen een kantoor te verbeteren of te vormen, kan je voorkomen dat er een renovatie moet worden uitgevoerd. Defecte onderdelen en producten moeten worden vervangen en het is verstandig om alle ruimtes die in gebruik zijn aan een grondige schoonmaak te onderwerpen. Daarnaast moeten de kantoren netjes afgewerkt zijn. 

Een groot aantal kantoren in Nederland maakt er al gebruik van: systeemplafonds. De populariteit van deze plafonds groeit, mede door hoe praktisch ze zijn. Ook zit er een groot aantal voordelen verbonden aan het laten plaatsen van deze plafonds. Dit is alles wat men over deze toevoegingen moet weten.

Wat zijn deze plafonds?

Plafonds zijn de scheiding tussen een boven- en onderverdieping. Waar deze scheidingen vroeger uitsluitend van hout werden gemaakt, krijgt beton tegenwoordig de voorkeur. In enkele gevallen worden gipsplaten gebruikt, die handiger zijn wanneer er geen sprake is van een bovenverdieping. 

Systeemplafonds zijn platen die met behulp van een ophangsysteem tegen de bovenzijde van een ruimte worden geplaatst om deze te scheiden van de kamer eronder. Het element dat de montage mogelijk maakt, is het metalen frame. Hier worden de platen op gelegd die zorgen voor de scheiding. Tegenwoordig kan er in grote mate gevarieerd worden met de plafonds, bijvoorbeeld in kleur en formaat.

Werken in een net afgewerkte ruimte

Naast de praktische eigenschap die deze plafonds bezitten, zijn er ook andere voordelen waar men van kan profiteren. Vaak hebben kantoorgebouwen een open plafond, waardoor de bedrading van de elektriciteit en leidingen zichtbaar zijn. Dit staat niet altijd even netjes. Men moet echter wel toegang hebben tot deze bekabeling, voor het geval er zich problemen voordoen. 

Systeemplafonds werken het kantoor net af en zijn daarnaast eenvoudig op te tillen en te verwijderen om toegang te bieden tot de ruimte erboven. Op deze manier kan de verlichting in het plafond verwerkt worden, zijn leidingen goed bereikbaar en geeft dit een professionele afwerking. 

Verbetering van akoestiek

Grote, open ruimtes hebben regelmatig het probleem dat geluid hard weergalmt. Meubilair, elektronica en woonaccessoires nemen vaak al een groot gedeelte van dit probleem weg. Maar een ruimte zonder plafond heeft nog steeds veel open ruimte. Door een plafond toe te voegen, kan de akoestiek verbeterd worden. De platen nemen namelijk een gedeelte van het geluid op in plaats van dat het weerkaatst wordt. Zonder echo is het aanzienlijk prettiger om een conversatie te voeren met collega’s.

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten van systeemplafonds hangen af van een aantal factoren. Het frame bestaat uit hoofddragers, hoeklijnen en dwarsprofielen waar platen op worden gemonteerd. Aangezien iedere kantoorruimte verschilt in grootte, hangt de prijs hier voornamelijk vanaf. Ook de kleur en de dikte van de platen spelen een grote rol. Recentelijk ziet men steeds vaker donkere plafonds in kantoorgebouwen, met name vanwege de strakke en rustige uitstraling die deze kleur aan de ruimtes geeft. 

Systeemplafonds laten monteren door experts

Het laten monteren van plafonds op kantoor is doorgaans een klus op maat. Men doet er verstandig aan om deze te laten monteren door experts. Om te garanderen dat de platen de juiste maat zijn, kan ervoor worden gekozen om deze op te laten meten door de monteurs. Ook voor advies over de diverse opties met betrekking tot plafonds voor op kantoor kan men terecht bij deze experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *