bisbeurs

Tips voor minder verbouwstress

Kamperen in je eigen huis is niet één van de meest ontspannende zaken. Verbouwen brengt spanning met zich mee, want niet alles loopt altijd zoals je dat wil. Er zijn tips die je kan toepassen om alles zo vredevol mogelijk te laten verlopen. We delen deze graag met je mee, zodat je stress kan beperken tijdens de verbouwing van je woning.

Bereid goed voor en maak een planning

Verbouwen heeft een onderschatte invloed op je dagelijkse leven. Zo kan het zijn dat je enige tijd zonder douche, keuken of zelfs toilet moet doorkomen. Dit is niet onoverkomelijk en kan met een goede planning prima worden overwonnen. Denk vroeg genoeg na over de mogelijke oplossingen. Je kan bijvoorbeeld douchen bij je ouders of de buren indien er aan je badkamer wordt gewerkt, ook koken kan je op een kooktoestel voor te kamperen. Het kan handig zijn om je badkamer en keuken niet tegelijkertijd te verbouwen, zodat je de afwas nog in het bad of de douche kan doen en je jezelf kan wassen in de keuken.

Probeer niet alles zelf te doen

Zelf klussen kan veel stress en frustratie met zich meebrengen. Niet alles loopt altijd zo vlot als je zou willen, vooral als het je eerste keer is dat je een bepaalde klus probeert te klaren. Beperk je werkjes tot taken waarvan je zeker bent dat je ze kan. Zo vermijd je fouten, tijdverspilling en tegenslag. Schakel vakmensen in voor moeilijke taken en vertrouw hen. Het zijn professionals die weten waar ze mee bezig zijn. Ga niet iedere 5 minuten op hun vingers staan kijken, maar geef ze de ruimte om hun werk te doen. Als je wil dat ze efficiënter te werk gaan en je hen toch wil controleren, loont het om hen zo nu en dan een kopje koffie te brengen. Dat wordt enorm gewaardeerd waardoor ze vaker bereid zijn om een extraatje te doen zonder dit in rekening te brengen. 

Gun jezelf wat rust

Ontspannen is de sleutel tot succesvolle verbouwingen. Vergeet jezelf niet in de watten te leggen en af en toe een weekend te pauzeren. Verbouwen kan een zware tol eisen voor jou en je relatie. Onthou dat het echt niet op een dag steekt, dus ga gerust een strandwandeling maken of eens lekker lang op restaurant. Helemaal zen worden kan je met een comfortabele hotelkamer, een verfrissende duik in het zwembad of een spier ontspannende saunasessie. Omdat BISbeurs, de grootste bouwbeurs van Vlaanderen als geen ander weet dat ontspannen tijdens de verbouwingen heel belangrijk is, schenken zij 10 relaxweekend Bongobonnen voor twee weg. Neem deel aan de wedstrijd zodat jullie zich een heel weekend kunnen laten verwennen om er daarna opnieuw met volle moed tegenaan te gaan. Win hier één van de ontspannende weekends en geniet!

1 thought on “Tips voor minder verbouwstress”

  1. Ik vond het juist handig om de aannemer en de werklui zoveel mogelijk op hun vingers te kijken. Ik wilde zeker zijn dat de verbouwing volgens mijn planning verliep. Een aardige bouwheer vonden ze me niet. De verbouwing bleef wel binnen budget en was binnen de afgesproken termijn gereed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *