Bouwplaats Reclame

Bouwplaats reclame: twee vliegen in één klap

Bij de uitvoer van een bouwproject komt van alles kijken. Je moet onder meer zorgen voor een goed ontwerp en materieel, adequaat personeel en een perfecte logistiek. Daarbij krijg je ook nog eens te maken met regelgeving en deadlines. Een aspect dat wel eens over het hoofd wordt gezien, is de marketing. Je kan op eenvoudige wijze reclame voor de klant én voor je eigen bouwbedrijf maken. Een gemiste kans als je dat niet doet! Er zijn verschillende mogelijkheden om reclame te maken op de bouwplaats. Wij vertellen je er hieronder meer over.

Soorten reclame

Zoals gezegd, zou het zonde zijn als je bij jouw bouwplaats de gelegenheid niet aangrijpt om reclame te maken. Het is een uitstekende manier om je eigen bedrijf en je project in de spotlights te zetten en te promoten. Het project zelf spreekt waarschijnlijk al voor zich, maar als voorbijgangers in één oogopslag kunnen zien wie dat mooie bouwwerk tot stand brengt, is dat natuurlijk de beste marketing die je kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan afschermingsproducten zoals bedrukte steigerdoeken, bouwhekdoeken of -banners of building wraps. Andere mogelijkheden zijn vlaggen, gevelreclame, belettering op de bouwkeet of een bouwbord.

Maak je bouwplaats al vroeg zichtbaar

Bij elk bouw- of renovatieproject moet er ontzettend veel geregeld worden. First-things-first, dus zorg je eerst dat de boel op de rit komt. Personeel, de aanvoer van bouwmateriaal en niet in de laatste plaats een optimaal logistiek proces. Toch is het slim om ook met de marketing niet te lang te wachten. Hoe eerder je zorgt voor een goede eyecatcher, hoe meer tijd het wordt blootgesteld aan het publiek. Dus elke dag die dat je langer wacht, is een dag gemiste kansen! Door vroeg in het proces te starten met je marketing, bouw niet alleen direct aan je project, maar ook aan je bedrijfsimago.

Waarom zijn steigerdoeken een goede keuze

Om je bouwplaats zichtbaar te maken met zo’n goede eyecatcher, zijn bedrukte steigerdoeken een voor de hand liggende keuze. Steigerdoeken beschermen de omgeving tegen vallen van bouwafval en vormen ook een extra veiligheid voor het bouwpersoneel. In de meeste gevallen is het aanbrengen van steigerdoeken zelfs verplicht. Het zijn uiteraard grote vlakken van gekleurd doek; veelal groen. Die grote vlakken zijn de perfecte gelegenheid om reclame te maken. Daarbij geeft het je project een professionele en kleurrijke uitstraling. Ook dat is belangrijk, want die uitstraling zegt veel over jouw onderneming. Met steigerdoeken creëer je dus een fantastisch reclameobject dat zowel opvallend als functioneel is. Twee vliegen in één klap dus.

De montage van steiger- en geveldoeken

We kennen allemaal de ouderwetse, groene steigerdoeken. Steeds vaker worden deze dus bedrukt voor het creëren van een dubbele functie. Het doek beschermt de omgeving en dankzij speciale openingen in het materiaal heeft de wind er minder vat op en kan het dus ook gebruikt worden op plaatsen waar veel wind staat. Het ophangen en/of monteren vindt meestal plaats door middel van het verbinden van spanelastieken aan een frame of de steiger.

Zaken om rekening mee te houden

Waarschijnlijk krijg je er al regelmatig mee te maken; vergunningen. Voor veel zaken moet je een bouw- en/of omgevingsvergunning aanvragen. Wat de regels omtrent steigerdoeken en gevelreclame zijn, kan in België en Nederland anders verschillen. Ook per gemeente kan dit anders geregeld zijn. Het is dus wel van belang om op voorhand te controleren wat de eisen zijn in jouw specifieke geval. Je wilt natuurlijk niet dat je tijd en geld investeert in marketing die je niet lang daarna weer moet verwijderen. Andere punten om op te letten zijn de keuze van het materiaal. Je dient hierbij rekening te houden met de weersomstandigheden, zoals wind. Dit is belangrijk om scheuren van het doek en zelfs ongevallen te voorkomen. Voor wat betreft de keuze van de afbeeldingen, adviseren wij een reclamebureau in te schakelen.

The sky is the limit

Je kunt de doeken laten bedrukken met je eigen afbeelding, bijvoorbeeld met een computerfoto van het uiteindelijke resultaat van het project. Maar ook het bedrijfslogo, de namen van aannemers of het logo van de klant wordt veel gebruikt. Wat je ook kiest, het valt enorm in het oog. Doordat de doeken op groot formaat printers worden bedrukt, zijn de mogelijkheden heel divers. Van het ophangen van banners op ooghoogte, tot het inpakken van elk formaat steiger en een complete building wraps. Daarbij kun je uiteraard ook met de bedrukking alle kanten op. Qua materiaal zijn er ook weer verschillende opties. Zo zijn er licht doorlatende doeken, waterdichte materialen en speciale materialen waar de wind minder vat op heeft. Maar waarschijnlijk weet je dat allemaal al. De doeken kunnen naadloos worden geprint tot bepaalde afmetingen. Grotere afmetingen zijn ook mogelijk, dan worden de doeken aan elkaar gelast. De sky is the limit, letterlijk dus bijna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *