TL Verlichting Vervangen door LED

Hoe vervang je eenvoudig je oude TL verlichting?

Heb je alle lampen in huis inmiddels vervangen door de energiezuinige nieuwe lichtbronnen? Waarschijnlijk wel. Maar misschien heb je wel een belangrijke lamp over het hoofd gezien. Omdat je eigenlijk vergeten bent dat deze lamp nog ergens aan het plafond hangt. Of misschien denk je wel dat er geen vervanger is voor dit soort lampen.

Dan hebben we het natuurlijk over de tl buis. Dat is je garage een onmisbare lamp, maar tegelijk ook een energieverslinder. Gelukkig is daar ook een goede en duurzame vervanger voor te vinden. Hang led armatuur op in plaats van de traditionele tl buis en profiteer van alle voordelen.

Energiezuinig en voordelig

Misschien gebruik je de tl verlichting niet elke dag, maar als je deze wel aandoet, bijvoorbeeld voor een klus op zolder of in de garage, dan kan de lamp uiteindelijk wel een paar uur branden. Als je een led armatuur ophangt, bespaar je 70% van de energie die je met een traditionele tb buis zou verbruiken. De energiebesparing komt onder andere doordat de led armatuur geen starter en ballast nodig heeft. Dat maakt het zeer de moeite om over te schakelen op een led armatuur. Daarnaast is het zo dat het aantal branduren ook nog eens drie keer langer is dan je gewend bent.

Vervang je oude tl buizen door duurzame verlichting

Je kunt de led armatuur heel eenvoudig installeren in plaats van je oude lampen. Schakel voordat je hieraan begint de stroom uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Verwijder de oude lamp voorzichtig uit het armatuur door de buis een kwartslag te draaien. De nieuwe led lamp kun je vervolgens in de lampvoetjes plaatsen.

Door de buis voorzichtig te bewegen, voel je of de led lamp goed in het armatuur zit. Zo maak je eenvoudig van de tl verlichting een led armatuur. Doordat de led verlichting geen opstarttijd nodig heeft, profiteer je direct van het heldere lichtschijnsel zodra je de stroom weer aanzet.

Een passende led verlichting voor iedere ruimte

Een led armatuur is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit zestig centimeter, honderdtwintig centimeter of honderdvijftig centimeter. De kleine maat is heel geschikt om bijvoorbeeld boven het aanrecht te installeren. Je hebt dan goed zicht tijdens het koken. Het langere led armatuur hang je in de kelder, in de garage of op zolder.

Hang het led armatuur aan het plafond voor een goede verlichting van de hele ruimte. Of kies ervoor om een led armatuur langs de muur van de ruimte te hangen. Bijvoorbeeld boven je werkbank of boven het dartbord dat je onder de overkapping van je tuin hebt opgehangen. Let bij aanschaf van het led armatuur er dan wel even op dat je een lamp kiest die geschikt is om buiten op te hangen.

Doordat de led buizen zowel in warm licht als in koel licht verkrijgbaar zijn, kies je eenvoudig een passende verlichting voor iedere ruimte. Binnenshuis kan dat een warmer licht zijn dan op zolder, waar de buis natuurlijk vooral goed licht moet geven als je de kerstspullen tevoorschijn haalt. Maar voor welke vorm je ook kiest, je hebt er zeker nog jarenlang plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *