Verlichting van Elenora

Dit zijn de lampen trends van 2024

Aan de ene kant zijn wij mensen gewoontedieren. Aan de andere kant houden we ook van iets nieuws. Daarom veranderen we regelmatig van interieur. Een nieuw meubelstuk op z’n tijd kan geen kwaad. Vooral als deze perfect in de woonstijl past. Hetzelfde geldt voor lampen. Alleen, welke lamp past nou het beste in jullie interieur thuis? En zijn er bepaalde trends waar je rekening mee kunt houden? In dit artikel zetten we de lampen trends van 2024 op een rijtje.

Veel organische vormen

Je komt organische vormen steeds vaker tegen, ook in verlichting. Deze trend is al jaren op rij populair. Organische vormen zijn enorm tijdloos en kunnen in veel woonstijlen gecombineerd worden. Combineer een organische lamp bijvoorbeeld boven een rechthoekige tafel. Doordat je voor een organische lamp kiest is het meteen een eyecatcher in de ruimte. Het doorbreekt alle rechte lijnen in huis en dat creëert een fijne sfeer.

Bovendien kun je een organische vorm ook met organische meubels combineren. Dat is maar net waar jullie van houden. Interieur is toch een kwestie van smaak. Veel vormen, materialen en kleuren passen bij elkaar, maar je moet het vooral zelf mooi en sfeervol vinden. Je moet je immers thuis voelen in jullie huis. Mochten jullie geïnteresseerd zijn in organische vormen, dan zou je een organische lamp kunnen combineren met een tafel of andere type meubels uit de Eleonora lijn. 

Alles draait om sfeer

Een andere populaire trend is sfeervolle verlichting. Alles draait om sfeer, zoals het ook hoort. Het huis waar je woont moet sfeervol zijn. Je moet je er thuis voelen en er graag thuiskomen. Sfeer is dan een belangrijke pijler en tevens heel persoonlijk. Wat voor de ene persoon heel sfeervol is voelt voor de ander zo helemaal niet.

Sfeer verlichting is vooral niet functioneel, maar draagt juist bij aan de sfeer in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan wandverlichting boven de bank of televisie of aan spotjes in de keuken. 

Vaak is sfeerverlichting warm of gekleurd licht. Wit licht behoort in ieder geval niet tot sfeerverlichting. Dat type licht is te fel en is juist heel functioneel. Dat is bijvoorbeeld weer geschikt licht voor in een bouwlamp, als je ‘s avonds nog wil klussen in jullie nieuwe woning.

Sfeerverlichting komt dus in verschillende typen, vormen en maten. Elke lamp kan dienen als sfeerverlichting. Hoeveel lampen er bij moeten dragen aan die sfeerverlichting bepalen jullie ook zelf. Niet alle verlichting hoeft ook tegelijkertijd aan te zijn. De keuze is ook geheel afhankelijk van de indeling van jullie woonkamer. 

Lampen als eyecatcher

Een lamp die aanstaat valt natuurlijk altijd op. De trend van de laatste jaren is dat lampen in hun vormen, kleuren en materialen ook echt mogen opvallen. De hanglampen boven de eetkamer worden echt als eyecatcher gezien. Je kunt hierbij denken aan een lamp in organische vormen, maar ook aan de populaire lampen van glas.

Een hanglamp boven de tafel is er ook voornamelijk om sfeer te creëren tijdens een spelletjes- of borrelavond. De vorm en kleur van de lamp bepalen ook zeker de sfeer in huis. We hebben de organische vormen trend al besproken. Deze trend gaat voornamelijk over de vorm van de lampen. Echter is er ook nog een trend waarin lampen niet meer op één en dezelfde hoogte hoeven te hangen. Deze twee trends gaan vaak hand in hand. Het creëert een speels en sfeervol effect in huis. Het doorbreekt ook meteen de strakke en rechte lijnen in een woning.  

Zo’n lamp is dan ook een echte eyecatcher in huis. Overigens hoeft de eyecatcher geen hanglamp te zijn. Er zijn genoeg staande lampen die ook meteen in het oog kunnen springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *