Gebouw met Gevelreclame

Gevelreclame voor bedrijfspanden: 4 goede opties

Bij een bedrijfspand, ongeacht of het nu gaat om een schoonheidssalon of om een groothandel, hoort de juiste gevelreclame. Gevelreclame zorgt voor herkenbaarheid en zorgt ervoor dat bezoekers het bedrijf gemakkelijk vinden. En tegelijkertijd wordt het merk gezien. Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van gevelreclame. We bespreken de voornaamste.

Raambestickering

Een van de eenvoudigste vormen van gevelreclame is raambestickering. Raambestickering is vooral een goed idee bij panden met grote ramen. Raamstickers hebben uiteenlopende plaksterktes. Sommige raamstickers zijn eerder geschikt voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld om een tijdelijke actie onder de aandacht te brengen. Andere raamstickers zijn echt gemaakt voor permanent gebruik. Zandstraaleffecten en schaduweffecten zijn allemaal mogelijk en over het algemeen is het ook nog eens een heel betaalbare oplossing.

Bedrukte spandoeken
Een spandoek wordt vaak gebruikt op beurzen, festivals en events, maar kan ook perfect aan een gevel worden gemonteerd. Het doek wordt gespannen tussen een spandoekframe. Voor dergelijk duurzaam gebruik is het wel belangrijk om te kiezen voor een sterk materiaal, want sommige budgetmaterialen zijn niet geschikt. Onder andere hoogwaardig pvc met een gesatineerde coating is een goed idee. Als het doek veel wind pakt, kan ook mesh worden overwogen, omdat dit materiaal winddoorlatend is. Dit wordt ook vaak gebruikt voor bouwplaatsreclame. Verder is het aan te raden om de randen te laten omzomen, zodat er geen scherpe randen zichtbaar zijn.

Gevelborden

Voor een optimale stevigheid zijn gevel- of reclameborden aan te raden. Dergelijke reclameborden zijn gemaakt van erg stevig plaatmateriaal. Als ze direct-to-plate worden gedrukt, ben je zeker van een enorm lange levensduur. Over het algemeen zijn dergelijke reclameborden rechthoekig. Ook contourgesneden reclameborden behoren tot de mogelijkheden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor een materiaal dat geschikt is voor buiten. De keuze is wat dat betreft enorm: plexiglas, geborsteld aluminium, kanaalplaten en dergelijke meer zijn mogelijk. Verder zijn ook duurzame materialen aan een opmars bezig. Bij Printdeal bieden ze bijvoorbeeld biopanelen aan. Dat zijn platen die zijn gemaakt op basis van 100% biologisch materiaal (biologisch PLA en hennepvezels). Hierdoor is het compleet recyclebaar.

Gevelletters

Bij de voorgaande opties kan er worden gewerkt met magnifieke afbeeldingen en foto’s die perfect aansluiten bij de uitstraling van het bedrijf. Het kan echter ook eenvoudiger, in de vorm van gevelletters. Gevelletters worden op maat gefreesd in de huisstijl. Ze kunnen heel subtiel op het gebouw aanwezig zijn, maar het is ook mogelijk om het net heel prominent in beeld te brengen door het bijvoorbeeld te belichten. Bij gevelletters lopen de prijzen vaak erg sterk uiteen. Dat heeft onder andere te maken met de materiaalkeuze.

Lichtbakken

Wil je ook ’s nachts opvallen? Dan kan je de gevelreclame belichten. Een alternatief is werken met lichtbakplaten. Daarbij gaat het vaak om een lichtdoorlatende kunststof met daarachter een lichtbak. Hierdoor valt alles zowel overdag als ’s nachts extra op. Voor buitengebruik dient er uiteraard een weerbestendig plaatmateriaal te worden gebruikt. Dergelijke lichtbakplaten worden niet alleen gebruikt als gevelreclame, maar zijn ook geschikt als wanddecoratie of als algemene lichtreclame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *