Witte omheining voor de tuin

Maak je tuin compleet met deze bouwwerken

De zomer begint helaas al op z’n einde te lopen maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer lekker van de tuin kunt genieten. Wanneer je de tuin zo inricht dat er genoeg mogelijkheden zijn om overdekt en beschut te zitten dan kan je het hele jaar door in je tuin blijven zitten. Denk hierbij aan een mooie overkapping verschuifbare zijkanten of een tuinhuisje waar je een mooi tuinset in kwijt kan. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. In deze blog lees je hoe je jouw tuin zo lang mogelijk kan blijven gebruiken met een aantal bouwwerken die je tuin compleet maken.

Een knusse overkapping

Een voordehand liggende optie is natuurlijk een mooie overkapping. Deze toevoeging zorgt ervoor dat je in de zomer beschermd wordt tegen de zon en in de herfst en winter beschut zit voor de regen. Om het hele jaar door buiten te kunnen zitten kun je aan de overkapping zijkanten maken die verschuifbaar zijn. Deze zijn te koop in verschillende soorten materialen zoals glas waardoor je een mooi overzicht blijft houden van de tuin. Om het nog aangenamer te maken voor in de winter kun je heaters ophangen of een buitenkachel plaatsen zodat het ook nog lekker warm blijft onder de overkapping. Je kunt een overkapping laten plaatsen door vakmensen maar je kan het zeker ook zelf met handige doe-het-zelf pakketten.

Omheining voor de tuin

Wat ook niet mag ontbreken is een stevige schutting of hek zodat je beschut zit voor de wind. Daarnaast kan het ook een erg mooie toevoeging zijn aan de tuin en ziet het er chique uit. Om het een mooi geheel te maken kun je ook een schutting laag voortuin plaatsen zodat de voortuin mooi overloopt met de achtertuin. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals hout of kunststof. Het beste is om te kiezen voor een materiaal wat duurzaam is zodat het niet snel aan vervanging toe is.

Gezellig tuinhuisje

Een andere leuke toevoeging voor in je tuin is een tuinhuisje. Het tuinhuisje kan dienen als meer opslagruimte maar is ook zeker geschikt als een leuke zitplek. Wanneer je het tuinhuisje wat groter maakt en er een overkapping aan vast maakt, dan kun je hier het hele jaar door lekker zitten en genieten van je tuin. Zo heb je niet de grote overkapping aan je huis en een leuke toevoeging in je tuin.

Kortom, genoeg keuzes om je tuin het hele jaar door te kunnen gebruiken. Veel bouwplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *