Ruimte in je Woonkamer

Efficiënt gebruik maken van de ruimte in je woonkamer? Zo doe je het

De woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is dé plek waar we ons terugtrekken om te ontspannen, vrienden en familie ontvangen en soms slechte tv-series bingen. Maar woonkamers kunnen ook wel eens te klein, te groot of vreemd gevormd zijn waardoor het moeilijk is om de juiste balans te vinden qua inrichting. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de ruimte-efficiëntie aan te pakken in je woonkamer, zonder je interieur te verpesten. Lees hieronder snel verder.

Denk aan de vorm

Als het gaat om meubels is het interessant om kritisch te kijken naar welke vorm en formaat het beste tot zijn recht zou komen in jouw woonkamer. De vorm van een meubelstuk kan een groot verschil maken in de ruimte. Ronde meubels zijn bijvoorbeeld ideaal voor kleinere woonkamers, omdat ze minder ruimte innemen dan rechthoekige meubels. En je hoeft niet bang te zijn dat het niet matcht bij de rest van je interieur, want er zijn ontzettend veel verschillende ronde eettafels verkrijgbaar. Genoeg om uit te kiezen dus! Bovendien zorgen ronde meubels voor een gezellige en knusse sfeer.

Maak gebruik van de hoogte

Vaak wordt alleen het vloeroppervlak benut in een ruimte. Zonde, want je kunt natuurlijk ook de hoogte in! Maak gebruik van de hoogte in je woonkamer door bijvoorbeeld een boekenkast van vloer tot plafond te plaatsen. Je bespaart zo niet alleen ruimte, maar creëert ook extra opbergruimte. Verder kun je ook kiezen voor hangende planken, die zorgen voor extra opbergruimte zonder gebruik te maken van de vloerruimte.

Gebruik kleuren slim

Je hoeft geen binnenhuisarchitect te zijn om te weten dat kleuren een groot verschil kunnen maken in de perceptie van een ruimte. Lichte kleuren, zoals crème, lichtgrijs en pasteltinten, zorgen voor een gevoel van ruimtelijkheid. Donkerdere kleuren doen het tegenovergestelde, ze maken kamers juist kleiner. Overweeg daarom het gebruik van lichte kleuren op de muren, en kies bijvoorbeeld voor een betonlook gietvloer, als je een ruimte optisch wilt vergroten. 

Berg je spullen op

Eén van de grootste boosdoeners in te kleine of rommelige woonkamers is te veel losse spullen. Berg boeken, tijdschriften en andere items op in kasten, lades of opbergdozen. Hierdoor zorg je niet alleen voor een minimalistische uitstraling, maar het maakt ook nuttige ruimte weer vrij.

Het efficiënt gebruik maken van de ruimte in je woonkamer hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze handige tips, kun je een kleine of grote woonkamer maximaal benutten en tegelijkertijd een aangename en uitnodigende sfeer creëren. Of je nu in een appartement woont of een groot huis hebt, er zijn echt genoeg manieren om de ruimte in je woonkamer te optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *