Vloerverwarming

Verschillende soorten vloerverwarming in een handige set

Vloerverwarming biedt een breed scala aan mogelijkheden voor een optimale en duurzame verwarming. Vloerverwarming is onmisbaar bij elke moderne installatie en is daarom een veel gekozen oplossing door installateurs en woningeigenaren. Dit artikel bespreekt diverse systemen, van duurzame watergedragen systemen zoals noppenplaten en droogbouw tot veelzijdige elektrische systemen. Een vloerverwarming set is hierbij een handige oplossing, waarmee je direct een compleet pakket van alle benodigde onderdelen voor de gewenste oppervlakte kunt samenstellen.

Watergedragen vloerverwarming

Watergedragen vloerverwarming werkt door een netwerk van buizen waar warm water doorheen stroomt, vaak opgewarmd door een CV-ketel of warmtepomp. Deze vorm van vloerverwarming is bijzonder effectief in combinatie met een warmtepomp, aangezien het efficiënt werkt op lagere temperaturen rond 30°C, in tegenstelling tot radiatoren die vaak een hogere temperatuur van ongeveer 65°C nodig hebben. Dit maakt watergedragen vloerverwarming niet alleen energiezuiniger maar ook een ideale keuze voor moderne, duurzame installaties.

In watersystemen zijn diverse opties beschikbaar. Noppenplaten staan bekend om hun eenvoudige installatie en variërende isolatiediktes, waarin buizen gemakkelijk vastgeklikt kunnen worden. Draadmatten zijn een voordelige keuze, ideaal voor het stevig bevestigen van buizen in zand-cement of betonvloeren. Tackerplaten, favoriet bij installateurs voor grote oppervlaktes vanwege hun gunstige prijs en snelle verwerkingstijd, bieden zowel isolatie als een efficiënte installatiemethode met een tackerapparaat. Droogbouwsystemen, geschikt voor zowel houten als betonnen ondervloeren, blinken uit in een lage opbouwhoogte (vanaf 17 mm), licht gewicht en het ontbreken van droogtijd. Open matten zijn ideaal voor een minimale opbouwhoogte (vanaf 12 mm) en worden doorgaans toegepast op steenachtige ondergronden.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarmingssystemen bieden praktische en flexibele oplossingen. Elektrische droogbouw, met een opbouwhoogte van slechts 12 mm past in vrijwel elke situatie. In dit systeem wordt een verwarmingskabel geklikt en is ideaal voor zowel betonnen als houten ondervloeren en werkt daarnaast isolerend. Dankzij de snelle installatie kan een ruimte vaak binnen een dag van vloerverwarming worden voorzien. Direct na installatie kan er een afwerkvloer, zoals parket, op worden geplaatst. Elektrische matten, dun en makkelijk in tegellijm te verwerken, worden vaak gebruikt in badkamers en toiletten. 

Vloerverwarming set

De keuze voor de juiste vloerverwarming wordt sterk vereenvoudigd door het gebruik van een complete vloerverwarming set. Deze sets, zoals die van Benem, bieden een eenvoudige en efficiënte manier om het perfecte systeem voor elke ruimte te selecteren. Met opties voor het oppervlak en het type verdeler, zie je direct de prijs en kun je eenvoudig bestellen. Dit bespaart niet alleen tijd bij het samenstellen, maar zorgt ook dat je niet blijft zitten met onnodige restmaterialen. Ideaal voor zowel doe-het-zelvers die alle benodigde onderdelen willen hebben als voor professionals die snel en eenvoudig een offerte willen opstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *