Onderhoudsarme Tuin

5 ideeën voor een onderhoudsarme tuin

Heb je absoluut geen groene vingers? Wil je daarom zo min mogelijk omkijken naar je (nieuwe) tuin hebben? Dan moet je kiezen voor een onderhoudsarme tuin. Een tuin die weinig tot geen onderhoud nodig heeft, waardoor je tijd overhoudt voor leuke dingen in het leven.

Je kunt gelukkig op meerdere manieren een onderhoudsarme tuin creëren. Met onderstaande 5 ideeën doe je hier direct de gewenste inspiratie voor op.

Tip 1: leg worteldoek in je tuin neer

Weet je wat echt een gouden tip is voor een onderhoudsarme tuin? Het neerleggen van een worteldoek. Hiermee voorkom je onder meer molshopen en dus het mollen verjagen in je tuin.

Je voorkomt met worteldoek in je tuin echter nog veel meer. Zo heb je ook een stuk minder last van onkruid. Het onkruid groeit vanuit de grond aan, maar daar steekt het worteldoek een stokje voor. Worteldoek is dus een eenvoudige oplossing voor in elke tuin.

Tip 2: kies voor makkelijk te onderhouden struiken

In een onderhoudsarme tuin wil je zo min mogelijk te doen hebben. Je wilt wellicht wel genieten van het nodige groen in je tuin. Is dit een paradox of is dit toch mogelijk? Dit is echt mogelijk. Je kunt namelijk in een tuin kiezen voor struiken die makkelijk te onderhouden zijn.

Dergelijke struiken zijn bijvoorbeeld eenvoudig in model te brengen. Hier heb je alleen maar een snoeischaar of heggenschaar voor nodig. Ook hebben deze struiken slechts één keer per jaar aandacht nodig. De rest van het jaar heb je nergens naar omkijke.

Tip 3: kies voor duurzame materialen

Wil je nieuwe tegels voor in je tuin kopen? Kies dan voor tegels van duurzaam materiaal. Of wil je nieuwe accessoires voor in je tuin kopen? Kies dan voor duurzame accessoires, zoals zinken accessoires. Deze accessoires gaan lang mee en vragen om weinig tot geen aandacht.

Doordat de accessoires zo lang meegaan, hoef je ze ook niet om het jaar te vervangen. Hier bespaar je dus ook veel tijd mee.

Tip 4: kies voor kunstgras

Wil je echt zo min mogelijk omkijken naar je tuin hebben? Dan is het niet handig om een groot gazon in je tuin aan te leggen. Gelukkig kun je wel altijd nog voor kunstgras kiezen. Met kunstgras geniet je van twee voordelen: het heeft geen onderhoud nodig en het heeft een groene kleur. Met kunstgras creëer je dus alsnog het gewenste groen in je tuin.

Tip 5: leg grind in je tuin neer

Het kunstgras in je tuin kun je perfect combineren met grind. Naar het onderhouden van grind heb je weinig omkijken, met name als je een worteldoek onder het grind legt.

Grind kun je eigenlijk zien als de ideale vervanger van tuinaarde. Door de structuur is tuinaarde een ideale plek voor de groei van onkruid. Daar heb je bij grind een stuk minder last van. Dankzij grind in je tuin hoef je dus minder vaak/lang onkruid te wieden. Klinkt ideaal, niet waar?

Met deze tips richt je in ieder geval snel een onderhoudsarme tuin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *