Een Verstopte Afvoer

Eerste hulp bij riool problemen

We maken het helaas allemaal weleens een keer mee. We hebben het dan over rioolproblemen. Dat kan een verstopte wc zijn of het putje van de badkamer dat overloopt. Beide problemen dienen snel opgelost te worden. Een wc en douche moeten namelijk te allen tijde gebruikt kunnen worden. Laten we eens kijken wat je moet doen als een van deze verstopt raakt.

Een verstopte afvoer

Het ene moment sta je nog af te wassen en het volgende moment kan de afvoer het niet meer aan. Het water zal niet meer weg kunnen spoelen, wat ook een stankoverlast veroorzaakt. Je hebt immers net afgewassen, dus het water is niet schoon. Je kunt proberen zelf het probleem op te lossen met een ontstopper. Vaak lost dat alleen niet het grote probleem op. 

Is je afvoer verstopt in Eindhoven? Dan kun je beter een professioneel bedrijf inschakelen, dat de verstopping uit jouw afvoer helemaal weghaalt voor jou. Dan kun je weer ongestoord afwassen en wordt het probleem écht verholpen. Anders blijft deze verstopping steeds terugkomen. 

Niets is zo vervelend als een verstopte afvoer. Toch kan het ons allemaal een keer overkomen. Je merkt er niets van, totdat het water opeens écht niet meer wegloopt. Er hoeft niets door de afvoer weggespoeld te zijn. Het kan ook een probleem zijn dat steeds groter is geworden. 

Denk bijvoorbeeld aan kleine beetjes jus van het vlees, dat je elke dag wegspoelt door de gootsteen. Dat lijkt heel onschuldig, maar kan wel een groter probleem veroorzaken. Hetzelfde geldt voor andere etensresten. 

Een verstopt toilet

Het is ons allemaal weleens overkomen dat het toilet verstopt raakte. Dat kan al snel gebeuren als je te veel toiletpapier gebruikt. De ultieme tip is dan ook om meerdere keren door te spoelen om een verstopping te voorkomen.

Als het toilet eenmaal verstopt is, heb je natuurlijk niets meer aan die tip. Je probeert er alles aan te doen om het probleem te verhelpen. Water zakt meestal wel snel naar beneden, waardoor je een ontstopper kan gebruiken. De kans is aanwezig dat een ontstopper het probleem meteen op heeft opgelost. Dat is dan meteen mooi meegenomen. Het is immers een vies klusje, wat je meteen wil klaren. Bovendien kun je ook niet zonder toilet, dus de paniek slaat ook een beetje toe. 

In de meeste gevallen ziet het er niet zo rooskleurig uit en blijft het toilet verstopt. De verstopping zit dan helaas in de leiding, waardoor een ontstopper het probleem niet op kan lossen. Herken je dat? En is jouw toilet verstopt in Eindhoven? Dan is het belangrijk om professionals in te schakelen. Zij lossen dagelijks deze problemen op en weten precies wat ze moeten doen.

Het voordeel is niet alleen dat het exacte probleem opgelost wordt, maar ook dat het snel gebeurt. Je kunt namelijk niet lang zonder een toilet in huis. Ook als je er meerdere in huis hebt, moet je oppassen. De toiletten en douche staan namelijk allemaal met elkaar in verbinding.

Zo kan het zijn dat je aan het douchen bent en dat beneden het toilet overstroomt. Dat is natuurlijk niet zo fris, en duidt wel op een verstopping in het riool. Dat is iets wat je zelf niet op kunt lossen, maar waar wel haast bij geboden is. Schakel daarom meteen hulp in als je een van deze problemen signaleert in huis. Zo’n verstopping kan namelijk nog tot veel meer problemen leiden. Als een wc echt overstroomt, dan kan je vloer bijvoorbeeld helemaal omhoog komen, vooral als er laminaat ligt. Dat is een behoorlijke schadepost. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bijkomende stankoverlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *