Wandpanelen

De trend van 2023: wandpanelen in elke kamer

Het is al een aantal jaren een populair item in de woonkamers van Nederlandse woningen. In 2023 zien we wandpanelen ook steeds vaker in andere kamers. Alleen wat zijn nou de voordelen van deze panelen? Wat maakt wandpanelen zo populair dat ze in zoveel woonkamers te zien zijn en dat het een aanhoudende trend is? Dat leggen we allemaal uit in dit artikel.

De voordelen van wandpanelen

In heel veel woonkamers zie je tegenwoordig wandpanelen hangen. Het is een aanhoudende trend, die ook niet snel zal verdwijnen in de komende jaren. Veel mensen kiezen voor wandpanelen achter de televisie. 

Dat is ook meteen een hele logische keuze. Een wandpaneel heeft namelijk verschillende voordelen. Ten eerste is het een mooi product. Een houten paneel zorgt voor meer warmte in huis en daarom zullen ook veel mensen hiervoor kiezen. Het is een sfeervol product, dat de woonkamer meteen heel gezellig maakt. Ook als je daarnaast alleen maar met witte muren werkt. 

Zo’n houten paneel doorbreekt de standaard en kan dus voor een warme uitstraling zorgen. Als je daar de televisie aan hangt, kijk je altijd naar het gezelligste hoekje in huis. Dat is dus een hele slimme zet.

De prachtige uitstraling van het wandpanel is niet de enige reden waarom deze vaak achter de televisie hangt. De houten panelen zijn er namelijk ook om de akoestiek in huis te verbeteren. Het is daarom dan ook een hele logische zet om deze panelen achter de televisie op te hangen. Je zult al snel merken dat het geluid in de kamer veel beter wordt.

Vind je één kleur te donker in huis? Door middel van covers op de panelen te plaatsen doorbreek je de donkere kleur. De covers zijn er in goud en rosé goud. Aan jou de taak om de kleur die je kiest ook weer terug te laten komen in het interieur. Zo creëer je toch een geheel, maar werk je wel met meerdere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor rosé gouden covers en een mooie rosé gouden vaas op tafel. Dat zal prachtig staan in jouw woonkamer. Het grote voordeel is dat de covers jouw wandpanelen uniek maken en je zo mee kunt doen aan deze trend. 

Wandpaneel in elke kamer

We hebben nu geleerd dat een wandpaneel ook een echte functie heeft. Het maakt de akoestiek in huis veel beter. Dat betekent niet dat je het paneel ook echt alleen daarvoor aan moet schaffen. 

Zo’n paneel zorgt ook nog steeds voor veel sfeer in huis. Gebruik die eigenschap dan ook om de uitstraling in een kamer te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer. Ben je vanaf het eerste moment al bezig om daar een warme sfeer te creëren, maar wil het maar niet lukken?

Plaats dan een aantal wandpanelen op de muur waar het bed tegenaan staat. Je zult merken dat het hout meteen voor een warme sfeer in de kamer zorgt. Dat creëert ook meteen een bepaalde rust. Zo zie je maar weer dat deze panelen niet alleen in de woonkamer wonderen verrichten.

Een andere optie is natuurlijk de keuken. Als je een woonkeuken hebt, dan breng je in die ruimte ook heel veel tijd door. De keuken wil je daarom ook warm aankleden. Een strook wandpanelen kan al heel veel doen met de sfeer. Je kunt ze plaatsen op de muur, maar ook zeker op de zijkant van het kookeiland. Je doorbreekt dan bijvoorbeeld de saaie witte kleur in huis. 

Het mooiste is zelfs om de panelen op meerdere plekken in huis terug te laten komen. Je creëert dan namelijk één geheel in huis. Dat is veel meer waard dan een paar panelen ergens op de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *