Kwantum, Laminaat Vloer

Dit zijn de vloertrends van 2023

Je hebt net een nieuw huis en bent dus ook volop bezig met de inrichting ervan. Een van de eerste zaken die je moet regelen is natuurlijk de vloer. Die moet gelegd zijn voordat de meubels erin kunnen. Alleen, voor welke vloer gaan jullie kiezen? We zetten de vloertrends van 2023 voor jullie op een rijtje.  

Het tijdloze laminaat

Jaren geleden was laminaat een hele populaire vloersoort. Hoewel deze nu niet meer in elk huis ligt, zijn er nog steeds heel veel mensen die voor deze vloer kiezen. Laminaat blijft een tijdloze vloer, die je in verschillende stijlen en kleuren kunt kopen bij Kwantum, bijvoorbeeld. 

Daarnaast heb je nog een keuze in de afwerking van de vloer. Laminaat is er namelijk met een matte en een glanzende afwerking. Zo past een laminaatvloer in elke woning. Je kunt immers het laminaat soort afstemmen op de rest van je interieur.  

Het voordeel van deze vloer is dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Na het dweilen zullen er ook nauwelijks strepen achter blijven. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.   

De populaire pvc-vloer

Ook dit jaar is pvc weer de populairste vloer. Je zult deze in veel huizen tegenkomen. Wie een nieuw huis in moet richten, kiest ook steeds vaker voor een pvc vloer. Dat is ook niet gek. Een pvc-vloer is prachtig en ook nog eens duurzaam.  

Zo’n vloer gaat jaren mee en zijn in verschillende stijlen, designs en kleuren te koop. Zo kun je altijd een pvc vloer vinden die bij jullie interieur past. Een van de grote voordelen is dat dit type vloer bestemd is tegen vocht in tegenstelling tot andere vloeren. Dat maakt een pvc ook perfect voor keukens of in badkamers.  

Een ander voordeel van pvc is dat deze geen vuil of stof absorbeert. Dat maakt dat deze vloer heel ideaal is voor mensen die met allergieën kampen.   

Prachtige tegelvloeren

Hoewel laminaat en pvc-vloeren heel erg in trek zijn, bestaan er ook nog steeds verschillende tegelvloeren. Keramische vloertegels zijn bijvoorbeeld ook erg gewild in de Nederlandse woonkamers.  

Deze vloer zul je ook steeds vaker zien, omdat deze een goede geleider is voor vloerverwarming. Natuurlijk is dat niet het enige voordeel van deze tegels. Je kunt ze namelijk in een heleboel kleuren, afwerkingen en patronen kopen. Ook deze vloer kun je dus weer helemaal aan je interieur aanpassen.  

Een ander voordeel is dat keramische tegels kleurvast zijn. Dit betekent dat je er tientallen jaren plezier van kunt hebben. Dat is in de meeste gevallen dus zo lang als je in je woning woont. Het fijne is dat zo’n vloer weinig onderhoud vereist. Het is dus de ideale vloer voor gezinnen met een drukke planning.  

Naast keramische tegels heb je keuze uit nog veel meer verschillende tegelvloeren. Denk bijvoorbeeld aan een houtlook tegel. Deze geven een warme uitstraling, maar zijn niet bestemd tegen vocht.  

Een andere bekende tegelsoort is de betonlook tegel. Deze lijkt qua eigenschappen heel erg op de keramische tegel. Het verschil is natuurlijk dat dit type tegel op beton lijkt. Daardoor zijn ze wel weer toepasbaar in elk interieur. 

Verder heb je bijvoorbeeld nog de tegels met een natuursteenlook. Deze zijn wel gemaakt van keramiek, maar lijken op natuursteen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie marmeren vloer, die de eigenschappen van een keramische vloer heeft. Zo’n vloer maakt dus ook elk interieur compleet. 

De juiste vloer kiezen is echt een aanvulling op je interieur. Soms hoef je dus alleen maar de vloer aan te passen, als je iets aan de uitstraling wil doen. Mocht je niet meer tevreden zijn over de uitstraling van je woonkamer, dan kan het zijn dat je niet voor de juiste vloer hebt gekozen.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *