Interieur inrichting van jouw huis

Deze kast kies je bij de inrichting van jouw huis!

Of je nou gaat verhuizen of toe bent aan een andere inrichting. In beide gevallen heb je een goed excuus om weer lekker te gaan winkelen. Het is natuurlijk heel leuk om daarmee bezig te zijn. Vooral als het inrichten van huizen je trekt. Het is natuurlijk altijd verstandig om te beginnen met de grote meubelstukken. De rest kun je daaromheen scoren. In dit artikel lees je hoe je aan de beste kast komt voor jouw woning.

In de slaapkamer

Het is belangrijk dat de inrichting van jouw huis in balans is. Jouw huis moet een oase van rust zijn, waar jij je in thuis voelt. In de slaapkamer is die rust en balans al helemaal belangrijk. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat je daar moet slapen. Het is de bedoeling dat je helemaal tot rust komt en niet te veel prikkels krijgt. 

Je zult in de meeste slaapkamers dan ook een schuifdeurkast aan treffen. Deze zijn gemakkelijk te sluiten, waardoor je rust kunt creëren in de ruimte. Je kunt alles als het ware achter gesloten deuren stoppen, zo heb je er zelf weinig tot geen last meer van. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je kledingkast altijd een rommel is.

Een ander voordeel van een kledingkast met schuifdeuren is dat je kleding langer mooi blijft. Met een ander soort kast heb je al snel dat je kleren er tussen kunnen komen. Dat zorgt er weer voor dat je het steeds opnieuw moet strijken. Dat draagt nou niet echt bij aan de kwaliteit. Daarnaast kan kleding verkleuren in de zon. Daarom is een dichte kledingkast ook zo belangrijk. 

Vaak zijn dit type kasten ook lekker groot, waardoor je er veel spullen in op kunt bergen. Dat is wel zo ideaal. Zo hoef je niet nog meer ruimte te verliezen aan een andere kast.

In de woonkamer

Op de slaapkamer wil je het liefst alles achter slot en grendel. In de woonkamer is dit juist weer af te raden. Je wil natuurlijk net zo’n rust en balans creëren, maar dat is ook mogelijk met een open kast. Een open kast zorgt er namelijk weer voor dat de ruimte groter lijkt. Ook dat is belangrijk bij de inrichting van je huis. Veel grote dichte kasten nemen veel ruimte in beslag en dat is ook letterlijk te zien in de woonkamer. Die wordt er echt een heel stuk kleiner van. De kleur heeft daar ook mee te maken. Hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de ruimte wordt. 

Je wil dus zoveel mogelijk lichte open kasten gebruiken tijdens het inrichten van de woonkamer. Zorg wel dat je ze zo inricht dat er nog steeds balans en rust is in huis. Een overvolle kast is dus geen aanrader. Zo’n kast moet meer gebruikt worden als een vitrine, waar je belangrijke kostbare spullen in opbergt. Hier en daar een accessoire kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de kinderen, een kostbaar beeld dat je ooit hebt gekregen. Ook een vaas, een kaars of een kleine tafellamp zijn ideaal om een open kast mooi op te vullen. 

Zorg er in ieder geval voor dat de kast niet te vol staat. Een druk huis is een druk hoofd en dan hebben we het niet over de mensen die er wonen. Een huis dat helemaal vol staat met spullen creëert gewoon echt chaos. Zowel in huis als in jouw hoofd. Probeer dan maar eens de rust terug te vinden. 

Als je klaar bent met het inrichten van de kasten, kun je verder met de rest van het interieur. Neem bijvoorbeeld de verlichting in huis een onder de loep. Wellicht dat je daar nog wat meer sfeer in kunt creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *