Spotlights, trends in verlichting

Zet jouw interieur in de spotlights: trends in verlichting

Een fijne sfeer creëer je met de juiste verlichting. Verlichting wordt een steeds belangrijker onderdeel van het interieur en wordt niet langer meer gezien als alleen een praktisch item.
Ook door middel van verschillende lampen kun je jouw stijl goed laten zien. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste verlichting en ben je benieuwd naar de laatste trends? Lees dan snel verder.

Mix & match

Verlichting vormt de basis van een gezellig en sfeervol interieur. Lampen zijn de laatste tijd een stijlvol woonitem geworden die, ook als ze uitstaan, de aandacht mogen trekken. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk als het aankomt op interieur en zo ook op verlichting. Het hoeft allemaal niet meer perfect op elkaar afgestemd te worden, dus mix & match er lekker op los!

Echte eyecatchers

Lampen mogen zeker opvallen. Wat je veel terug ziet komen zijn bijzondere lampen die meteen je blik vangen als je de ruimte in loopt. Echte eye-catchers dus! Denk bijvoorbeeld aan een grote industriële hanglamp boven de eettafel of een unieke vloerlamp in een bijzondere vorm.

Eyecatchers Hanglamp

De gouden trend

De kleur goud is ontzettend trendy. Niet alleen wordt deze kleur veel gebruikt voor meubels, accessoires en gordijnen. Ook voor lampen is deze kleur populairder dan ooit. Goud straalt namelijk luxe uit en laat jouw interieur sprankelen. De kleur goud mag dus zeker niet vergeten worden als het aankomt op trends in verlichting.

De gouden trend Hanglamp

Rotan of bamboe

Een verlichtingstrend die we ook veel zien zijn lampen gemaakt van bamboe of rotan. Deze materialen zorgen meteen voor een warme en exotische uitstraling in jouw interieur. Ook passen bamboe en rotan perfect thuis in veel woonstijlen zoals een botanische woonstijl, Japandi, Scandinavisch of een industriële woonstijl. Bamboe en rotan zijn natuurlijke materialen en door de open structuur schijnt het licht er mooi doorheen. Zo creëer je met een lamp van bamboe of rotan een mooi sfeerlicht.

Bamboe hanglamp

Bijzondere lichtbronnen

De lichtbron bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van een lamp. Vandaag de dag zijn er talloze mogelijkheden en zijn lichtbronnen in alle soorten en maten te verkrijgen. Het is belangrijk dat je eerst bepaalt wat het doel is van de lamp waarvoor je een lichtbron zoekt. Moet de lamp veel licht laten schijnen en een groot deel van de kamer verlichten? Ga dan voor een lichtbron met veel volt. Dient de lamp alleen als sfeerverlichting? Speel dan met bijzondere lichtbronnen zoals een spiraallamp of kooldraadlamp.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit artikelen en kun je niet wachten om jouw interieur een nieuwe uitstraling te geven met de juiste verlichting? Neem dan snel een kijkje op de website van Sohome. Hier vind je alle lampen en lichtbronnen die jij nodig hebt. Sohome wordt beoordeeld door hun klanten met een 9! Lees hier de
reviews en shop jouw favoriete verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *