Thuiswerkplaats

Thuiswerkplek maken? Hier moet je aan denken

Het is nu al een enige tijd zo dat we een combinatie van thuiswerken en fysiek naar kantoor gaan hanteren. Dit is natuurlijk een van de vele gevolgen van de pandemie. Deze manier van werken hebben we aangehouden, omdat het een zeer effectieve manier van werken is. We kunnen onze werktijd flexibeler indelen en daarmee kunnen we ook ons privéleven beter inplannen. Gezien de pandemie ons zonder waarschuwing sloeg, kan het zo zijn dat je geen tijd hebt gehad om een goede thuiswerkplan te maken. Sta jij op het punt om zo een plan te maken? Of kan jouw huidige plan wel wat verbetering gebruiken? In dit artikel zullen wij je vertellen waar je allemaal aan kunt denken om een goed plan op te stellen. 

Ergonomisch werken

Als je thuis werkt, werk je in principe in de omgeving waar je normaal naartoe gaat om tot rust te komen. Het is daarom raadzaam om een plek in het huis uit te kiezen wat voor werken bestemd is. Als je nog geen kantoormeubelen hebt en daar wel ruimte voor hebt, dan is het ook goed om deze aan te schaffen. Deze zijn namelijk onmisbaar bij het inrichten van een ideale werkplek. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je een ergonomische werkplek hebt zodat je geen vervelende lichamelijke klachten zoals rugpijn hebt na een lange werkdag. Naast het hebben van een goede werkplek is het ook goed om na te denken over hoe je je werkdag wilt beginnen je kunt je voor het beste de avond ervoor een plan van aanpak maken van hoe de eerstvolgende werkdag eruit komt te zien. 

Vermijd afleiding

Wanneer je thuis te maken hebt met zaken die je kunnen afleiden van je werk is het ook belangrijk dat je deze zaken elimineert.  Zo kan het zijn dat je met mensen samenwoont waar je afgeleid door kunt raken.  Je kunt dan het beste afspraken maken over de momenten waarop ze je kunnen benaderen.  Mocht je te lang achter je bureau zitten, zorg er dan voor dat je van tijd tot tijd even op staat om een beetje te bewegen.  

Kortom, is het belangrijk om thuis een plek te hebben waar je gefocust kunt werken,  omdat je huis normaliter de plek is waar je naartoe gaat om tot rust te komen. Zorg ervoor dat je goede meubelen hebt zodat je ergonomisch kunt werken en dat je een plan van tevoren maakt voor de werkdag die komen moet. Vergeet geen afspraken met huisgenoten te maken indien  je samenwoont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *