Home Design 3D

Deze apps helpen bij de inrichting van je huis!

Een huis inrichten is nog niet zo makkelijk. Vooral als je dat voor de eerste keer doet is dat best een hele klus. Je moet eerst inspiratie opdoen voor wat je mooi vindt, daarna op zoek gaan naar de meubels en dan is het nog niet altijd wat je had verwacht. De meubels zijn bijvoorbeeld te groot voor de ruimte, de kleur van de verf matcht niet bij het interieur of de meubels passen niet bij elkaar. Allemaal scenario’s die kunnen voorkomen wanneer je je huis inricht. Gelukkig zijn er een aantal apps die je op weg kunnen helpen.

Een goede telefoon

Voordat je de apps installeert is het noodzakelijk dat je een goede telefoon hebt aangeschaft. Voornamelijk eentje met een goede camera. De apps die we in dit artikel belichten, hebben vaak de camerafunctie nodig. Heb je een telefoon die aan vervanging toe is? Dan is dit hét moment om een nieuwe te kopen. Je kunt een iPhone 12 kopen bij Tele2. Dat is een telefoon die zeer zeker geschikt is om onderstaande apps te installeren. Bovendien heeft de iPhone 12 natuurlijk nog veel meer voordelen. 

App 1: Pinterest

Als je je huis gaat inrichten is het belangrijk om inspiratie op te doen. Voornamelijk als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Er zijn namelijk zoveel verschillende interieurstijlen, dat je vaak niet eens weet wat jouw smaak is qua meubels. Het is daarom verstandig om veel inspiratie op te doen in woonwinkels, maar ook zeker online. Pinterest is een goede app om jouw interieur smaak te ontdekken. Met deze app kun je namelijk zoeken op bepaalde ruimtes en kun je erachter komen wat je nou echt mooi vind in huis. De afbeeldingen kun je makkelijk bewaren in je account, waardoor je gemakkelijk jouw eigen moodboard creëert. 

App 2: Flexa Visualizer

Het eerste wat je in huis gaat aanpakken zijn uiteraard de muren. Het is aan te raden om minimaal twee verschillende kleuren op de muren aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een hele felle kleur en een kleur die naar wit neigt. Echt spierwit is al jaren niet meer in trek, omdat het je huis zo steriel maakt. Natuurtinten zijn bijvoorbeeld veel meer in trek en ook de trendkleuren van dit moment. Deze app van Flexa helpt je bij het kiezen van de muurkleur. Met Flexa Visualizer kun je een kleur op je muur proberen, door er je camera op te richten. Het beste is wel om deze app te gebruiken als alle meubels staan, zodat je ook echt weet of de kleur bij je interieur past. Als je meubels mee verhuist, kun je de kleur altijd proberen op een muur in je oude huis, want op die manier krijg je toch een realistischer beeld, dan wanneer de kamer helemaal leeg is.

App 3: Home Design 3D

Vroeger toen we Sims speelden op de computer, was het inrichten van je huis nog leuk. Maar, nu we het allemaal zelf moeten doen is dat best een karwei. Er is vaak niet maar één winkel waar je naar toe gaat. De bank komt van de ene winkel, de tafel wordt online besteld en voor je het weet ben je 5 winkels verder. In elke winkel is iets gekocht of besteld, afgaande op jouw eigen smaak. Als eenmaal alles binnen is, blijkt het dus niet bij elkaar te matchen. Met de Home Design 3D app heb je daar niet langer last van. Met deze app maak je namelijk plattegronden van je huis in 2D en 3D. Daarnaast kun je ook je huis visueel inrichten door te kiezen uit 1.500 meubels en verschillende texturen. Inrichten was nog nooit zo makkelijk! 

Kom je er toch niet uit? Bekijk dan eens dit stappenplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *