Richt je Woonkamer in met Woononline

Zo richt je jouw woonkamer in met Woononline volgens Bouwgids.com

Het inrichten van de woonkamer kan best een flinke klus zijn, want waar begin je in hemelsnaam mee? Ga je uit van een bepaalde kleur? Of richt je juist alle grote meubels eerst in? En wat voor stijl moet je aanhouden? Hoe combineer je alles en nog veel meer vragen. Al die vragen worden hieronder beantwoord!

Stap 1: Laat je inspireren

Het is belangrijk om erachter te komen wat jij mooi vindt in de woonkamer. Zoek daarom zoveel mogelijk plaatjes op internet en in tijdschriften en laat je inspireren. Je kunt ook langs een paar woonwinkels gaan, zodat je een idee krijgt wat er allemaal mogelijk is, maar ook vooral wat er allemaal te koop is en wellicht bij elkaar past. 

Stap 2: Kies de grote meubels

Een woonkamer bestaat minimaal uit een bank en salontafel. Wellicht combineer je de bank nog met een fauteuil en wil je ook een tv-meubel. Deze 4 items zijn de basis van jouw woonkamer. Als je veel opbergruimte nodig hebt, hoort een kast natuurlijk ook bij die basis. Ook een eettafel met stoelen kan bij deze basis horen, mits je geen grote woonkeuken hebt. 

Met een basis beginnen is altijd verstandig, en vooral in dit geval, omdat dat ook meteen de grootste items in jouw woonkamer worden. Zorg eerst dat je deze items hebt uitgezocht en dat deze een mooi geheel met elkaar vormen. Zo creëer je meteen balans in de woonkamer, wat belangrijk is voor de volgende stappen. Probeer zoveel mogelijk in hetzelfde kleurenthema en de materiaalsoort te blijven, als je rust wil creëren in jullie huis. 

Het is natuurlijk moeilijk om uit zoveel verschillende meubelstukken te kiezen. Het makkelijkste is dan om een bepaalde woonstijl, die jou trekt aan te houden. Als je van landelijke- en industriële woonstijl houdt, zijn de meubels van Tower Living wellicht iets voor in jullie huis. 

Grote meubels

Stap 3: Breng kleur in huis

Kleur is belangrijk in huis, want dat zorgt voor gezelligheid. Vooral in de landelijke- en industriële woonstijlen, komt kleur mooi tot z’n recht naast alle houten meubels. Wat voor kleur je aan wil brengen in huis en op welke manier je dat gaat doen is uiteraard aan jullie. Je kunt er voor kiezen om een van de muren een kleurtje te geven, bijvoorbeeld in de kleur van de bank. Of je kunt kleur terug laten komen in alle accessoires. 

Stap 4: Voeg accessoires toe 

Als alle grote meubels staan, kun je beginnen met alles in te richten. Denk aan accessoires in de wandkast, kaarsen op tafel, een bijzettafel met lamp, een beeldje op de vensterbank en een kleed voor op de vloer. Je kunt er dan voor kiezen om de kleur van de muur bijvoorbeeld terug te laten komen in een paar van deze items, zoals het vloerkleed. 

Je kunt er ook voor kiezen om de accessoires wat neutraler te houden. Wellicht wil je wel een heel groot schilderij, waar veel kleur in voor komt, als eyecatcher in de woonkamer. Een eyecatcher is namelijk wel belangrijk in huis. Dat is een item waar meteen je oog naartoe wordt getrokken wanneer je een kamer in stapt. Dat kan dus een heel kleurrijk schilderij zijn, maar dat kan ook een aparte lamp zijn bijvoorbeeld. 

Verdere aankleding zijn natuurlijk kussens en plaids voor op de bank, een grote plant voor op de grond en wellicht nog een item voor aan de muur. Met de woonaccessoires en meubels van Woood slaag je in ieder geval. Deze items passen goed bij de industriële- en landelijke woonstijl. Zo vormen ze ook een mooi geheel met de meubels van Tower Living.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *