Ladders

De verschillende soorten ladders

Een ladder is zo’n hulpmiddel dat we bijna allemaal wel in huis hebben. Thuis hebben we vaak kleine ladders, omdat je een grote variant niet zo snel nodig hebt. Grotere ladders worden vaker gebruikt door bouwbedrijven. Denk je erover na om een bedrijf in de bouw op te richten? Dan is het wel verstandig om meer over ladders te weten. In dit artikel zetten we de verschillende soorten voor je op een rijtje, zodat je de juiste kunt meenemen naar jouw klussen. 

De enkele ladder

Het voordeel van een enkele ladder is dat deze simpel en makkelijk te gebruiken is. De ladder bestaat namelijk maar uit één deel. Deze ladder wordt vaak gebruikt voor nieuwbouw en renovatie projecten. De ladder dient dan als tijdelijke toegang tot een verdieping. 

De ladder is te koop van 3,9 tot 6,1 meter. Doordat deze uit één deel bestaat is deze niet heel makkelijk mee te nemen op karwei. Je zult dan al een grote werkbus moeten hebben. Daarom is deze ladder ook niet geschikt voor elke klus. 

De opsteekladder

De opsteekladder zul je vaker zien bij een klus. Deze komen ook vaker voor in de bouwsector. Deze ladders kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het schilderen van woningen. Het voordeel is dat deze ladders gemakkelijk in hoogte versteld kunnen worden. Bovendien zijn er ook verschillende uitvoeringen beschikbaar. Voor elke klus heb je wel een geschikte opsteekladder beschikbaar. 

De reformladder

Deze ladder is nog populairder onder schilders. De meest gekochte ladder is die uitgeschoven kan worden tot 6 meter. Het voordeel van een reformladder is dat deze vrijstaand gebruikt kan worden, maar ook als opsteekladder. De reformladders kunnen tot wel 10 meter gaan, afhankelijk van de uitvoering die je koopt. Daardoor zijn deze ladders voor verschillende klussen geschikt. Je hebt ze in 2- en 3-delige uitvoeringen. Welke je kiest hangt wellicht ook af van de grootte van je werkvoertuig. 

De schuifladder

Deze ladder wordt aangeraden als je grotere hoogtes moet overbruggen. De ladders kunnen tot wel 9.2 meter worden uitgeschoven met behulp van een touw. Na gebruik kun je de ladder weer gemakkelijk inschuiven om deze weer mee te nemen naar de volgende klus. Door het compacte formaat kun je deze in vele voertuigen meenemen en is deze voor verschillende klussen geschikt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een lek op het dak, maar ook voor het plaatsen van een dakkapel. 

De telescopische ladder

Begin je als bedrijf klein met een kleine bedrijfsbus? Dan is de telescopische ladder, de ladder die je zoekt. Door het inschuifmechanisme is deze ladder heel compact te maken. Je kunt deze opbergen als een pakketje van nog geen 1 meter. Echter kun je de ladder wel voor vele klussen gebruiken, want uitgeschoven is deze 15 sporten lang.

De dakladder

Deze ladder is speciaal ontworpen om te werken op schuine daken. Door de haken aan de bovenzijde kun je ervoor zorgen dat de ladder stabiel blijft. Deze ladder is dan ook ideaal voor klussen op het dak. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van zonnepanelen, maar ook het schilderen van een dakkapel. De ladder is niet alleen stabiel op het dak, maar de druk wordt ook gelijkmatig verdeeld over de dakpannen. Dat geeft jezelf ook een veel veiliger gevoel als je op grote hoogte aan het werk bent. 

De sporten op een ladder kunnen erg veel verschillen. Hoeveel je er nodig hebt is afhankelijk van de klus. Ook de lengte van de ladder en de afstand tussen de sporten kan sterk verschillen. Het is daarom belangrijk om eerst duidelijkheid te hebben voor welke klussen je de ladder wil gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *