Rijplaten

Snel goederen van A naar B brengen? Optimaliseer jouw logistieke proces!

Ben jij op zoek naar slimme oplossingen voor een snellere productie? Houten schotten zijn het alternatief voor rijplaten en vormen de basis voor ieder bouwproject. In dit artikel geven we je handige tips om het logistieke proces op de bouwplaats te optimaliseren.  

Draglineschotten 

Draglineschotten kan je inzetten om meer grip te creëren voor grote machines met wielen en/of kraanrupsen. Met kwalitatieve draglineschotten van duurzaam hout kan je eenvoudig een pad vormen voor voertuigen zoals graafmachines. Daarnaast kunnen deze ook ingezet worden als tijdelijke aanvoer-, afvoer- en toegangswegen. Uiteraard kun je ze gebruiken als werkvloer, om zo piekbelasting op de ondergrond te voorkomen. Tot slot kun je ze inzetten als bescherming van de scheepsdekken bij de transport van zware ladingen. 

Nauwe passing
Wanneer je een dragelineschot wilt aanschaffen, is het belangrijk om voor een schot met een pen te kiezen. De pen houdt namelijk de balken van het draglineschot bij elkaar en daarom is de pasvorm van de pen in het boorgat erg belangrijk. Een nauwe passing zorgt ervoor dat de balken niet bewegen ten opzichte van elkaar. Doordat de krachten beter worden verdeeld, worden de balken individueel veel minder belast waardoor ze minder snel breken. Deze balken zijn namelijk echt dragend, waardoor het schot goed vlak blijft en puntlasten op de ondergrond worden voorkomen.

Stabiliteit

Hoewel de standaard breedtemaat voor draglineschotten een meter is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een schot tot 1,50 breed te kiezen. Door een groter draagvermogen zijn schotten van 1,5 meter stabieler en ze zijn hoger qua gewicht, waardoor ze veel minder snel kantelen. Bovendien kan een schottenbaan sneller in de lengte worden gelegd, waardoor je uiteindelijk minder draglineschotten nodig hebt en je veel voordeliger uit bent.

De juiste keuze

Verschillende omstandigheden vragen om diverse type schotten. Wist je dat de levensduur van een dragelineschot afhankelijk is van het gebruik en de houtsoort? Een schot welke niet goed gebruikt wordt, kan in een paar minuten verwoest worden ongeacht de houtkwaliteit. Naast de logistiek is het belangrijk om te kijken naar het besteedbaar budget, de benodigde levensduur en naar de dikte en lengte van het draglineschot.

Rijplaten 

Staalplaten of rijplaten worden toegepast als afscherming tussen de ondergrond en het bovenliggende verkeer. Het gebruik strekt zich uit van toepassing voor voetgangers als wandelpad tot zware belasting met platformwagens in de petrochemie. Wanneer je van de juiste rijplaten gebruikmaakt, verloopt het vervoeren van producten veel gemakkelijker. Wil je draglineschotten inzetten? Je kan één schot huren, maar ook grote plateaus of lange banen zijn mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *