Arbeidsongeschikt

Zzp’er in de bouw? Dit is waarom je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt

Werk je als zelfstandige zonder personeel en ben je actief in de bouw? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd bent. Helaas weten veel zzp’ers binnen deze branche niet welke verzekeringen zij af moeten sluiten. Wij raden je in ieder geval aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Omdat deze verzekering niet verplicht is en veel kost, laat je een AOV zzp mogelijk links liggen. Zonde, want een arbeidsongeschiktheidsverzekering brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee. Daarom vertellen wij je hier waarom je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt wanneer je zzp’er in de bouw bent.

Verzekerd van inkomsten

Wanneer je in loondienst werkt, krijg je over het algemeen gewoon doorbetaald wanneer je ziek bent of niet kunt werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Hierdoor blijft er maandelijks geld binnenkomen. Ben je zzp’er in de bouw? Dan is dit niet het geval. Omdat je verantwoordelijk bent voor jouw eigen inkomsten, verdien je niets als je niet werkt. Als je niet meer kunt werken door ziekte, een burn-out of een ongeval, komt er mogelijk lange tijd geen geld binnen. Hierdoor kan het op den duur lastig worden om aan jouw betalingsverplichtingen te voldoen.

Om te voorkomen dat je jouw hypotheek en andere vaste lasten niet meer kunt betalen, sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Deze verzekering garandeert jou van een maandelijks inkomen als je door arbeidsongeschiktheid tijdelijk geen geld meer kunt verdienen. Vandaar dat een AOV vaak bestempeld wordt als financieel vangnet. De hoogte van de uitkering hangt af van het gekozen verzekerde bedrag en de mate waarin je nog kunt werken. Heb je 2500 euro per maand verzekerd en ben je voor 80% arbeidsongeschikt? Dan bedraagt jouw uitkering 80% van het verzekerde bedrag (2000 euro).

Je bent verzekerd van persoonlijke begeleiding

De voornaamste reden om als zzp’er in de bouw een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, is omdat je hiermee een financieel vangnet creëert. Je bent immers verzekerd van inkomsten als je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken. Dit is overigens niet de enige reden om een AOV af te sluiten. Je bent namelijk ook verzekerd van persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Je wordt begeleid vanaf het moment dat je arbeidsongeschikt raakt tot je weer aan de slag gaat. Samen met een professional bespreek je hoe jouw herstel eruit ziet en hoe het verder moet met jouw bedrijf ten tijde van jouw arbeidsongeschiktheid.

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Als je langere tijd ziek bent of niet kunt werken als gevolg van een ongeval, ben je arbeidsongeschikt. Denk overigens niet dat je in dat geval ook de volledige uitkering krijgt als je een AOV hebt afgesloten. Een arts bepaalt namelijk wanneer je arbeidsongeschikt bent. Hij onderwerpt je aan een keuring en bepaalt op basis hiervan in hoeverre je arbeidsongeschikt bent. Dit communiceert hij met de verzekeraar, waardoor zij weten hoeveel geld je ontvangt. Alleen als een arts jou 100% arbeidsongeschikt verklaart, krijg je iedere maand het volledige verzekerde bedrag uitgekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *