Badkamer Renovatie

Houd hier rekening mee bij je volgende badkamer renovatie

De badkamer wordt iedere dag intensief gebruikt en is dé plek waar we onze dag starten en afsluiten. Het is daarmee één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het kan zijn dat je badkamer niet meer in de smaak valt of verouderd is. Wellicht ben je simpelweg toe aan iets nieuws. Toch wordt een badkamer renovatie met enige regelmaat uitgesteld. Veel mensen ervaren het als een stressvolle onderneming. Maar een goede aannemer kan je ontzorgen en je voorzien van de badkamer van je dromen. Er zijn zelfs klusjes die je zelf uit kunt voeren. Ben je van plan je badkamer binnenkort te voorzien van een hele nieuwe look? Deze tips helpen je op weg!

Zo blaas je je badkamer (alvast) nieuw leven in

Wil je vernieuwing maar ben je nog niet klaar om aan de volledige badkamer renovatie te beginnen? Het is fijn als er veel is dat je zelf kan doen om een verouderde badkamer te herstellen. Een paar wijzigingen kunnen de ruimte al direct veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van badkamermeubels of het monteren van een badkamerkast of spiegel. Indien je handig bent met betegelen kan je ook dit zelf onder handen nemen.

Maar ook minder inspanning kan zorgen voor een prachtige makeover. Ga aan de slag met accessoires als kaarsen, planten en gekleurde badlakens. Maak gebruik van kleine lichten om met de belichting in de badkamer te spelen. Door ander lichtinval te combineren met grote spiegels krijgt iedere badkamer een luxe uitstraling.

Hoe kies je de juiste aannemer?

Toch toe aan iets nieuws? Dan is een aannemer misschien wel dé belangrijkste speler in het web wanneer het aankomt op de badkamer renovatie. Deze contactpersoon communiceert namelijk jouw droom aan de verbouwers. Die voeren hun werkzaamheden uit aan de hand van de instructies die zij van de aannemer krijgen. Er zijn veel spelers op de markt en het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je een aannemer die echt bij jouw project past en jouw wensen ook daadwerkelijk begrijpt?

Doe daarvoor eerst onderzoek naar verschillende partijen en schroom niet om bij meerdere bedrijven een intakegesprek of offerte aan te vragen. Zo kan de organisatie jouw situatie beter inschatten en je vertellen over de mogelijkheden die je hebt. De perfecte projectleider communiceert veel en zoekt een persoonlijke klik met je. Daarnaast is hij is ook niet bang om je te vertellen of je wensen misschien te ambitieus zijn, bijvoorbeeld omdat je budget te klein is of je ruimte er simpelweg niet geschikt voor is. Laat de aannemer met je meedenken en je voorzien van andere opties die beter bij jouw situatie passen. Daar zijn zij ten slotte vakmensen voor!

Maak een plan

Denk van tevoren na over de inrichting van je badkamer. Bedenk welke apparatuur je wil en welke stijl daar bij past.  Let op de levertijd van producten die je (al dan niet via de aannemer) besteld. Zorg ervoor dat je alle producten rond dezelfde tijd ter beschikking hebt. Zo voorkom je dat je de badkamer nog langer moet missen.

Houd daarnaast rekening met de toekomst. Kies voor neutrale kleuren op de vloer en aan de muur, zodat je accessoires zorgen voor de kleur. Zo kan je in de toekomst de sfeer eenvoudig veranderen door accessoires te vervangen.

Badkamer renovatie op budget

Het klinkt allemaal mooi, maar een badkamer renoveren komt met de nodige kosten. Die kosten kunnen hoog oplopen. Vraag daarom altijd om een kostenindicatie, ook als er tussendoor dingen aan het licht komen. Denk hierbij aan het vernieuwen of verleggen van leidingen of het breken van muren. Het is belangrijk dat je hier concrete afspraken over maakt met de aannemer. Doe dit zowel voor als tijdens de verbouwing. Een goede aannemer is betrokken bij je project en zal dergelijke tussentijdse keuzes uitgebreid met je overleggen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Probeer daarnaast de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Daarmee wordt voorkomen dat er tegels uitgebroken worden om leidingen te verleggen. Worden er tijdens de renovatie van je badkamer toch tegels uitgebroken en zijn de leidingen daardoor zichtbaar? Controleer de leidingen dan direct op veroudering of schade. Zo voorkom je lekkages en het opnieuw openbreken van je badkamer.

Uitgekeken op je badkamer? Badkamer renovatie is de oplossing!

Bij het vernieuwen van je badkamer komt veel kijken. Toch hoeft renovatie niet duur of ingewikkeld te zijn. Door zelf het een en ander onder handen te nemen kom je al een heel eind. Een goede aannemer kan je daarnaast helpen met de intensievere klussen. Met een goed plan en een fijne aannemer ga jij zelfverzekerd het renovatie traject in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *