Ronde Wenteltrap

Zoveel invloed heeft een trap op de ruimte

Veel mensen zullen een trap vooral functioneel vinden. De trap is er immers voor om verdiepingen met elkaar te verbinden. Een trap brengt je van de begane grond naar de eerste verdieping en zo verder. In sommige ruimtes is een trap niet alleen praktisch, maar juist een pronkstuk. In deze blog lees je dan ook hoeveel invloed een trap kan hebben op een ruimte.

Het is een pronkstuk

Een trap kan functioneren als hét pronkstuk van de ruimte. Neem bijvoorbeeld een mooie wenteltrap die midden in een kantoorruimte is geplaatst. Voornamelijk als het een open ruimte is, wordt je interesse meteen naar die trap getrokken. Het is dan het pronkstuk van jullie kantoor. 

Zo’n opvallende wenteltrap is vooral interessant voor bedrijven die ook iets met interieur te maken hebben. Zo’n trap doet je namelijk meteen denken aan de interieurbranche, waar je als bedrijf van kunt profiteren. Jaren later zullen mensen jullie bedrijf nog altijd kunnen linken aan die wenteltrap in het midden van de kantoorruimte. Op die manier wordt de trap een onderdeel van de marketing. 

Het creëert ruimte

Veel mensen zien een trap voornamelijk als een praktisch, maar essentieel onderdeel van jullie woning. Het is niet het mooiste onderdeel van het huis, maar zonder kom je niet op de bovenverdiepingen. Praktisch en essentieel is een trap zeker. Alleen heeft deze nog zoveel meer te bieden.

Een trap neemt namelijk geen ruimte in beslag, maar creëert deze juist. Dat is vooral het geval bij een zwevende trap. Doordat je door de treden kunt kijken ontstaat er heel veel ruimte. De woonkamer lijkt daardoor optisch veel groter dan dat deze werkelijk is. Dat is mooi meegenomen, vooral in de nieuwbouwwoningen die steeds kleiner worden. 

Onderdeel van het interieur

Een trap kan echt onderdeel zijn van je interieur. Dat is vaak het geval als de trap midden in de woonkamer uitkomt. Het is in ieder geval niet nodig om de trap achter een deur te verbergen. Kies er juist voor om de trap met de woonkamer te betrekken door deze onderdeel te maken van het interieur. 

Dat doe je door voor traptreden te kiezen die perfect bij de vloer passen. Dat kan door voor hetzelfde materiaal te kiezen of dezelfde tint aan te houden. Het kan ook een keuze zijn om de treden hetzelfde te maken als de vloer. Zo zie je vaak dat de laminaatvloer gelijk is aan de treden op de trap. Op die manier creëer je wel meteen een geheel en wordt het één woonkamer en een onderdeel van het interieur.

Past bij elke woonstijl

Aangezien je de traptreden geheel aan kan passen aan jullie interieur past de trap gelijk bij elke woonstijl. Naast de treden kun je natuurlijk ook nog zelf de leuningen en de vorm kiezen. Dat zul je vaak zien bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Het is dan mogelijk om zelf de trap te kiezen of juist samen te stellen.

Er zijn namelijk heel veel verschillende trapsoorten. Zo is de wenteltrap en de zwevende trap al voorbij gekomen, maar er zijn natuurlijk nog meer opties. Zo kun je ook kiezen voor een maatwerk trap, waarbij je zelf een trap ontwerpt. Je zult dan een aantal keuzes moeten maken om bij jullie gewenste trap uit te komen. Denk hierbij aan het formaat, de interieurstijlen en de kleur bijvoorbeeld.

Waar je uiteindelijk voor kiest is geheel afhankelijk van jullie wensen, behoeften en smaak, maar ook zeker van de ruimte die je hebt. Soms is het een kwestie van werken met de ruimte die je hebt. Soms kan die schaars zijn en soms is die er in overvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *