Heftruck Rijd een Pallet in een Vrachtwagen

Onmisbare producten in elk magazijn

Sta je op het punt om een bedrijf op te richten, die fysieke producten verkoopt? Dan is de logische eerste stap om klein te beginnen. Veel bedrijven zijn ooit begonnen op een zolderkamer of in de garage om de kosten zo veel mogelijk te drukken. Pas als je gebarricadeerd bent door dozen is het tijd om te verhuizen naar een groter pand. Wat je dan allemaal aan moet schaffen gaan we vandaag verder op in. Lees hieronder welke producten onmisbaar zijn in elk magazijn.

Genoeg goede stellingen

Als je een magazijn gaat inrichten dan draait het vooral om efficiëntie. Het is belangrijk om zoveel mogelijk producten op te slaan in een ruimte. De ultieme tip is dan om optimaal gebruik te maken van de hoogte van het magazijn. Dit doe je allereerst door stellingen neer te zetten die hoog genoeg zijn.

Des te hoger de stelling is des te meer je erin kwijt kan. Zorg ervoor dat je de juiste stelling kiest die op het product is afgestemd. Een stelling voor kleding zal er waarschijnlijk anders uitzien dan een stelling voor ventilatoren bijvoorbeeld. Het is dus een kwestie van goed meten voordat je een stelling aanschaft. Je wil immers wel zo veel mogelijk producten kwijt kunnen. Houd er altijd rekening mee dat je bedrijf nog fors kan groeien. Je wilt niet steeds van het magazijn moeten veranderen. Daarom is efficiënt inrichten enorm aan te raden. 

Een geschikte heftruck

Als je in de hoogte gaat werken is het al snel aan te raden om een geschikte heftruck aan te schaffen. Deze kan enorm handig zijn en het proces versnellen. Met een heftruck heb je een pallet van de bovenste rij veel sneller gepakt dan op elke andere manier. 

Uiteraard zijn heftrucks wel enorm prijzig. Het is een enorme uitgave voor beginnende bedrijven. Een optie die veel ondernemers vergeten, is dat je ook vooruit kunt met gebruikte spullen. Een gebruikte heftruck is bijvoorbeeld veel meer geschikt voor een bedrijf dat net begonnen is. Hierdoor heb je ook een stukje risicospreiding. Mocht jouw bedrijf toch op den duur failliet gaan door een of andere reden, dan heb je in ieder geval niet het volledige geld uitgegeven aan apparatuur en een heftruck.

Daarnaast is het natuurlijk ook voor winstgevende bedrijven een goed idee om de kosten te drukken en geld te besparen. Overigens ben je dan als bedrijf juist goed en verantwoord aan het ondernemen. Het is namelijk heel milieubewust om apparaten, heftrucks en/of magazijntrucks een tweede bestemming te geven. Vaak zijn die middelen van een vorige ondernemer geweest, waardoor jij ze voor een aantrekkelijk bedrag kunt overnemen. 

Alles omtrent veiligheid

In eerste instantie zul je heel veel zelf doen in je eigen onderneming. Op den duur ga je wel groeien, waardoor je dus ook uit die zolderkamer of garage groeit. Dat is het moment dat je ook personeel kunt gaan aannemen. Dan komen er weer hele andere dingen op je pad, waar je als ondernemer rekening mee moet houden.

Allereerst moet veiligheid voorop staan. Om dat te kunnen garanderen zul je veiligheidsuitrusting moeten aanschaffen voor elke medewerker. Veiligheidsschoenen en een veiligheidshelm zijn te allen tijde onderdeel van die uitrusting. Je voeten en hoofd dienen beschermd te zijn voor eventuele producten die naar beneden kunnen vallen. Ook als je een kledingmagazijn hebt zul je die uitrusting aan moeten. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Bedenk eens wat voor schade het aan kan richten als een stelling op je voet komt om maar een voorbeeld te schetsen.

Daarnaast is het aan te raden om te werken met bepaalde borden en markeringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *