Latex Spuiten in je Nieuwe Woning

Het woonklaar maken van jouw nieuwbouwwoning

Je hebt net een nieuwe woning laten bouwen. Als het eindelijk af is, ben je er helaas nog niet. Dan moet het huis nog woonklaar gemaakt worden. Daar zijn een aantal dingen voor nodig. Zodra dat gebeurt is, kun je het ook veel beter gaan inrichten. Zo wordt jouw huis langzaamaan jouw thuis.

Het plafond spuiten

Als je ergens gaat wonen begin je vaak met het schilderwerk. Ook al zijn de muren en het plafond wit, het kan altijd een verflaagje gebruiken. Zo voelt alles weer lekker fris aan en is het echt af voordat jij erin trekt. Een laagje verf op de muur is ook een echte basis voor jouw interieur en inrichting. 

Vroeger huurde we een schilder in of haalden we zelf alle spullen bij de bouwmarkt. Dan stond je ‘s avonds met een grote bouwlamp op een trap het plafond te sauzen. Tegenwoordig pakken we dat net wat anders aan. Je kunt namelijk kiezen voor latex spuiten. Dat bespaart je een hoop geld en het is veel sneller klaar. Een plafonds is zo voorzien van een laagje latex. 

Het handigste is om hier iemand voor in te huren. Dan weet je namelijk zeker dat het plafond er prachtig uitziet daarna. Je spaart toch 25 – 45 % met verfspuiten in tegenstelling tot schilderen. Dan kun je er net zo goed iemand voor inhuren.

De muren stucen

Een nieuwbouwwoning wordt eigenlijk altijd behangklaar opgeleverd. Dat betekent dat de muren veel oneffenheden bevatten wat je alleen met behang kunt wegwerken. Een laagje verf gaat dus niet veel wonderen verrichten. Je zult eerst moeten wachten tot de muren gestuct zijn. 

We hebben het dan niet over dikke lage stucwerken, zoals je wellicht gewend bent. De muren zijn namelijk al vrij egaal, waardoor je alleen een dunpleister hoeft aan te laten brengen. Kies voor een dunpleister spuiten om jouw muren klaar te maken voor een laagje verf naar keuze. Deze dunpleister is gemaakt op basis van kunstharsdispersie. Hierdoor kun je voorstrijken overslaan en ook de primer achterwege laten. 

Het verstandigste is natuurlijk om deze laag ook eerst aan te brengen op het plafond, mocht dat nodig zijn. Daarna kun je niet alleen het plafond laten spuiten met latex, maar ook de muren. 

De vloerverwarming aanleggen

Een nieuwbouwhuis wordt natuurlijk leeg opgeleverd. Het is aan jou om er een paleisje van te maken en dat vanaf de grond op te bouwen. Het huis zelf staat er gelukkig inmiddels. Nu is het aan jou om je bezig te houden met de inrichting.

Naast het schilderwerk is het natuurlijk belangrijk dat er een toffe vloer komt. Voordat je eruit bent welke vloer je precies wil is het verstandig om vloerverwarming aan te laten leggen. De kans is groot dat de energierekeningen blijven stijgen. Dan is het wel fijn om vloerverwarming in huis te hebben. Zodra de vloer aangenaam aanvoelt, krijg je het minder snel koud. 

Door vloerverwarming is er een aangename temperatuur in huis, wat niet alleen fijn is voor jezelf, maar ook voor jouw kinderen. Denk bijvoorbeeld aan jouw kruipende peuters. Het is toch fijn als die over een warme vloer kunnen kruipen. 

Het maakt niet uit welke vloer je kiest, zolang je maar eerst de vloerverwarming hebt gelegd. Bovendien is dat ook verstandig omdat je zo het vocht uit de woning haalt. Bij een nieuwbouwwoning heb je namelijk altijd nog last van vocht door al het beton, gips en cement. Door vooraf vloerverwarming aan te leggen, voorkom je dat de nieuwe vloer straks krom trekt. Daarna heb je nog tijd om de exacte vloer uit te kiezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *