zonnepanelen

Zonnepanelen wekten in februari 50% meer stroom

Deze maand was het uitzonderlijk goed weer in ons land. Global warming of toeval, wat denk jij ervan? Voor iedereen die zonnepanelen heeft is het in elk geval goed nieuws. Volgens energieleverancier Eneco wekten zonnepanelen deze maand maar liefst 50% meer stroom op!

Waarom zou je voor zonnepanelen kiezen?

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor zonnepanelen is het financiële aspect. De initiële kost is vrij hoog, wat betekent dat je natuurlijk wel wat spaargeld moet hebben. Maar het grote voordeel is dat het rendement hoog is, namelijk ca. 4%. Dat betekent dat je spaargeld sowieso meer opbrengt dan op een spaarboekje.

Het aankoopbedrag van zonnepanelen na 7 à 9 jaar al terugverdiend. Nadien maak je dus alleen maar winst, want de energie die eruit haalt is verder volledig gratis.

Zonnepanelen blijven minstens 30 jaar lang in goede staat. Je hebt er amper werk aan om ze te onderhouden. Zon is er altijd dus je moet niets aanvullen zoals bijvoorbeeld bij mazouttanks wel het geval is.

Het is milieuvriendelijk. Betogingen, petities en klimaatspijbelaars, klimaatverandering is een feit, dat kan niemand meer negeren. Door te kiezen voor groene energie werk jij mee aan een beter klimaat en de toekomst van je kinderen. Zonnepanelen stoten geen CO2 uit en zijn dus totaal niet vervuilend, i.t.t. mazout en gas.

Je woning stijgt in waarde. Steeds meer mensen kiezen voor ecologische oplossingen en willen liefst in een milieuvriendelijke woning wonen. Met het vooruitzicht van steeds meer maatregelen van de overheid uit, denk aan milieubelastingen, is een woning met zonnepanelen dan ook een goede investering. Een woning met zonnepanelen zal in de toekomst namelijk veel beter in de markt liggen.

Zijn er momenteel subsidies van de overheid?

Subsidies voor zonnepanelen zijn grotendeels afgebouwd. De prijs van zonnepanelen is sinds ca. 5 jaar met meer dan 50% gedaald. Een standaard installatie voor zonnepanelen kost nu nog maar ca. € 5.500 à € 6.500. Die lage prijs is ook de reden dat de overheid besliste de subsidies af te lassen. De investering is op zich namelijk al interessant genoeg, met of zonder subsidies.

Hoe kan ik de beste leverancier en dus de laagste prijs vinden?

Er bestaan in Vlaanderen tientallen bedrijven die zonnepanelen verkopen. Dankzij Solvari hoef je zelf geen prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar de laagste prijzen en beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je kan via deze expert, die bekend zijn is met maar liefst 89 specialisten, 5 gratis prijsoffertes aanvragen van leveranciers in jouw buurt. Nadien kan je zelf kiezen of en met wie je in zee gaat.

 

vergelijk prijzen voor zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *