renovatieleningen

Wat is een renovatielening en wat zijn de voordelen?

Wil jij binnenkort verbouwingen doen aan je woning? Of het nu kleine of grote werken zijn, renoveren kost meestal een pak geld. Geld lenen is dan ook (meestal) de eerste stap. Wist jij dat hiervoor een speciaal type lening bestaat, genaamd de renovatielening? Maar wat is dat precies en waar kan je de interessantste rentevoeten vinden?

Wat is een renovatielening?

Een renovatielening is het best vergelijkbaar met een lening op afbetaling, ook wel een persoonlijke lening genoemd. Het grote verschil met een hypothecaire lening, die standaard is bij bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten en grote aankopen, is dat er geen notaris in moet tussenkomen en dat je geen waarborg moet neerleggen.

Aangezien je geen waarborg moet betalen, kan je ook perfect lenen zonder een startkapitaal. Jonge mensen die net een huis gekocht hebben en enkele verbouwingen willen doen, zijn in de meeste gevallen gebaat bij dit type leningen.

Het nadeel van renovatieleningen is dat je meestal ook een hogere maandelijkse aflossing (dus hogere rentevoet) moet betalen. Dit is een logisch gevolg van het feit dat je geen waarborg hoeft neer te tellen.

Voor welke verbouwingen en waar lenen?

Je kan een renovatielening gebruiken om grote werken te financieren, denk aan het plaatsen van een nieuwe keuken, badkamer of dakwerken. In dat geval is de renovatielening van KBC één van de meest voordelige. Aan de hand van de gratis simulatie kan je meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet afbetalen in jouw specifiek geval.

Ook de online bank Santander staat momenteel in de top 5 van meest interessante renovatieleningen. Je kan hier grote werken financieren, want je kan lenen voor een bedrag tot € 50.000.

Momenteel loopt er een tijdelijke actie bij kredietverlener Mozzeno.com. Wie een lening afsluit t.e.m. 3 maart 2019 profiteert van een verlaagde rentevoet van 2,40%. Bovendien worden de verwerkingskosten van je aanvraag volledig terugbetaald wanneer je elke maand correct betaald hebt. Zo wil Mozzeno.com goede klanten in de watten leggen.

Kan je ook een renovatielening gebruiken voor kleinere werken?

Voor kleinere of grotere klussen als het plaatsen van een jacuzzi, open haard, schilderwerken of een nieuw terras kan je ook perfect een renovatielening aangaan.

Bij Cetelem is de rentevoet momenteel zeer laag. Bovendien kan je al lenen vanaf een zeer laag bedrag, namelijk € 2.500. Bij deze aanbieder kan je zelfs voor interieurwerken zoals de aankoop van meubels een renovatielening aangaan. Via de handige online tool kan je nu al je maandelijkse aflossing berekenen. Daarvoor hoef je dus zelfs niet te bellen of naar de bank te gaan!

Wil jij je woning ecologisch(er) maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp te installeren? Je hebt het waarschijnlijk ook gemerkt, maar het milieuprobleem is momenteel ‘hot’ en de voordelen om dit soort werken uit de voeren swingen dan ook de pan uit. Je kan nu dan ook lenen aan uiterst voordelige voorwaarden. De rentes zijn momenteel belachelijk laag (vanaf 1,89%) en kan je perfect afstemmen op jouw budget.

 

renovatieleningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *